Novosti

Društvo

Сигурниja цeстa

Ивaнaц Kрижeвaчки, jeднo oд нeкoликo вeћих нaсeљa нa пoдручjу Грaдa Kрижeвaцa, мoжe сe пoхвaлити oбнoвљeнoм цeстoвнoм инфрaструктурoм. Прojeкт сaнaциje цeстa финaнцирaн je из Фoндa сoлидaрнoсти EУ у изнoсу oд 500.000 eурa

Large informator mali  %c4%87irilica

Ivanac Križevački, jedno od nekoliko većih naselja na području Grada Križevaca, poznato je po poljoprivrednoj proizvodnji, mnogim obrtima i trgovini, a odnedavno može se pohvaliti i obnovljenom cestovnom infrastrukturom. Za mještane ovog mjesta u kojemu žive i pripadnici malobrojne srpske zajednice, to je od ogromnog životnog značaja.

Dosadašnje stanje ceste na više dionica bilo je u izuzetno lošem stanju tako da je svakodnevni saobraćaj bio ne samo usporen nego i opasan. Na mnogim mjestima postojala su velika oštećenja koja bi redovito stvarala probleme na osobnim automobilima građana.

Ništa manje zabrinjavajuće nije bilo i putovanje djece po toj saobraćajnici do škole u Križevcima. Sve to navelo je Grad Križevce i Mjesni odbor Križevački Ivanac da pokrenu ovaj projekt.

Prema projektu koji je financiran iz Fonda solidarnosti Europske unije u sveukupnom iznosu od preko 500.000 eura, izvršena je sanacija cesta u jednoj dionici od 1.700 metara, a u drugoj od 1.550 metara. Zadovoljstvo mještana dobivenim novim asfaltnim slojem je više nego očekivano.

- Hvala lijepo svima koji su učestvovali u ovom projektu. Za selo ovo život znači - rekao je Stjepan Matejaš, predsjednik mjesnog odbora. Svoju izjavu dao je tokom obilaska radova i križevački gradonačelnik Mario Rajn (Nezavisni).

- Ova sanacija prometnice rezultat je dobrog korištenja sredstava osiguranih od strane Vlade Republike Hrvatske kojoj ovim putem zahvaljujem na suradnji. Hvala i mještanima naselja Ivanec Križevački na strpljenju koje su pokazali tijekom provedbe ovih radova jer ovo je bio ogroman korak u rješavanju prometne infrastrukture. Svjesni smo da postoji još nekoliko prometnica koje treba obnoviti - istaknuo je Rajn.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više