Novosti

Kronika

Скрoмнa слaвa

Вeћe српскe нaциoнaлнe мaњинe Oсjeчкo-бaрaњскe жупaниje oбeлeжилo je у хрaму Св. Никoлaja у Teњи свojу крсну слaву Свeтoг Стeфaнa Штиљaнoвићa

Veće srpske nacionalne manjine Osječko-baranjske županije u hramu Sv. Nikolaja u Tenji obeležilo je 17. oktobra svoju krsnu slavu Svetog Stefana Štiljanovića. Večernje bogosluženje služio je tenjski paroh Dragoslav Šalajić, a nakon posvećenja i rezanja slavskog kolača posluženo je koljivo. U svojoj besedi paroh Šalajić pozvao je srpske zvaničnike koji dužnost obavljaju u opštinskim i županijskim većima da srpskom narodu što više olakšaju težak život na ovim prostorima.

Nakon večernjeg bogosluženja nastavljeno je druženje u crkvenoj sali, a pre toga potpisan je sporazum o pristupanju Koordinaciji veća i predstavnika srpske nacionalne manjine Osječko-baranjske županije. Sporazum je potpisan u svrhu usaglašenog delovanja u ostvarivanju zajedničkih interesa i zajedničkog učestvovanja u javnom životu Osječko-baranjske županije te isticanja kandidata na dužnosti u telima uprave i samouprave. Za razliku od prijašnjih godina kada su krsnoj slavi veća prisustvovali mnogobrojni uzvanici, ovogodišnja je bila daleko od toga što je u svom govoru konstatovao i Jovan Jelić, predsednik VSNM-a Osječko-baranjske županije.

- Na žalost malo se većnika odazvalo današnjoj slavi što mi je izuzetno žao. Uprkos tome zahvaljujem se svima vama koji ste došli. Koristim priliku da se zahvalim i časnim ocima što su nam ukazali čast, i dali nam priliku, da ovde budemo večeras - rekao je Jelić.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više