Novosti

Kronika

Mилиjуни зa Пoдунaвљe

Жупaниjскa рaзвojнa aгeнциja Oсjeчкo-бaрaњскe жупaниje прeдстaвилa je Прoгрaм трaнснaциoнaлнe сурaдњe дунaвскe рeгиje 2021.–2027., кojи oбухвaћa нajмaњe три пaртнeрa из три рaзличитe зeмљe, a пoзив зa искaз интeрeсa oтвoрeн je дo 21. студeнoгa

Large 5

Učesnici radionice u Osijeku

Županijska razvojna agencija (ŽRA) Osječko-baranjske županije (OBŽ) organizirala je radionicu na kojoj je predstavljen Prvi poziv na dostavu projektnih prijedloga u okviru Interreg Programa transnacionalne suradnje dunavske regije 2021.–2027. Taj program usmjeren je na poboljšanje uvjeta života i rada u dunavskom području i to uz primjenu pametnih rješenja koja će doprinijeti ostvarenju ciljeva iz područja inovacija, zaštite okoliša i energije, društvene uključivosti te dobrog upravljanja.

- Za Prvi poziv predviđeno je do 50 posto ukupne programske alokacije, odnosno oko 92 milijuna eura, dok je ukupna alokacija sredstava više od 250 milijuna eura, a sufinancirana je u iznosu od 80 posto. Poziv za iskaz interesa otvoren je do 21. studenoga 2022. Projekt obuhvaća najmanje tri partnera iz tri različite zemlje, s naznakom da nositelj projekta mora biti iz zemlje članice EU. Ono što je nama značajno jest da se otvara mogućnost suradnje s gradovima i općinama iz Bosne i Hercegovine – rekao je ravnatelj ŽRA OBŽ Denis Ćosić.

Podršku projektima sufinanciranim evropskim sredstvima pruža i Osječko-baranjska županija, naglasio je zamjenik župana Josip Miletić te dodao: "Dunavska regija u sljedećem programskom razdoblju od 2021. do 2027. godine ima različite mogućnosti i uvjeren sam da će svi prijavitelji kvalitetno iskoristiti raspoloživa sredstva.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više