Novosti

Društvo

Скупштинa пa чoбaнaц

Нa рeдoвнoj гoдишњoj скупштини Пoдoдбoрa Бeли Maнaстир СKД-a "Прoсвjeтa" зa прeдсjeдникa и њeгoву зaмjeницу пoнoвo су изaбрaни Дejaн Jeличић и Бojaнa Kурлaгић, a зa сeкрeтaрa Дрaгaнa Никoлић Jeркoвић

Large informator skup%c5%a0tina %c4%87irilica

Novo predsjedništvo

Pododbor Beli Manastir SKD-a "Prosvjeta" održao je redovnu godišnju izvještajnu i izbornu skupštinu u maloj dvorani Srpskog kulturnog centra (SKC). Na skupštini je, osim predsjednika Dejana Jeličića i potpredsjednice Bojane Kurlagić, bilo 15 od ukupno 17 članova. Na skupštini su bili i Svetislav Mikerević iz Bobote kao predstavnik Glavnog odbora "Prosvjete" i Zoran Milošević iz Kneževa, predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Osječko-baranjske županije.

Skupština je započeta minutom šutnje u znak pijeteta prema članici Ljubici Radanović, koja je preminula 7. decembra prošle godine u svojoj 53. godini. Potom je Dejan Jeličić podnio izvještaj o radu i financijski izvještaj za 2023. te program rada i financijski plan za 2024. godinu. Svi izvještaji jednoglasno su usvojeni.

U toku 2023. godine Pododbor je odradio, organizovao ili sufinancirao 35 aktivnosti, koliko je otprilike planirano i u 2024. Sve je to ostvareno s ukupnim prihodima od 7.468 eura. Uz članarinu, sav ostali prihod potječe od Savjeta za nacionalne manjine.

U izbornom dijelu skupštine za predsjednika i njegovu zamjenicu ponovo su izabrani Dejan Jeličić i Bojana Kurlagić, a za sekretara Dragana Nikolić Jerković. Time je u potpunosti podmlađeno rukovodstvo belomanastirskog pododbora. Na kraju skupštine skup je pozdravio Svetislav Mikerević, pohvalivši rad belomanastirskog pododbora te istaknuvši da je on prvi održao skupštinu od 19 pododbora koliko ih ima u istočnom dijelu Hrvatske. Potom je rukovodstvo Pododbora iznenadilo goste pozivom na čobanac i prijateljsko druženje.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više