Novosti

Društvo

Složni u mržnji

U mimohodu u Kninu članovi Torcide i Tornada skandirali su "Za dom spremni", što je zabilježeno na više videozapisa. Iz PU šibensko-kninske još nema obavijesti o izvidima i kaznama

Large ivana vijest

(foto Privatna arhiva)

Tjedan je dana prošlo od obilježavanja obljetnice Oluje u Kninu, povodom koje je prošlu subotu u Kninu održan i mimohod u kojem su bili članovi splitske Torcide i zadarskog Tornada.

Nekoliko dana uoči 5. augusta i Torcida i Tornado na društvenim su mrežama pozvali na pridruživanje navijača obilježavanju Oluje. ''Dan je pobjede, domovinske zahvalnosti i hrvatskih branitelja čijoj žrtvi, predanosti i hrabrosti dugujemo neovisnost i slobodu naše Domovine (...) Hrvatska se krvlju brani!", napisali su iz Torcide na Facebooku. "Naša Oluja ne prestaje", poručili su iz Tornada.

Ove godine u Knin nisu uspjeli ući Marko Skejo i njegovi HOS-ovci, ali su zato u mimohodu od kninske vojarne do glavnoga trga brojni članovi Torcide i Tornada nosili HOS-ove zastave, pjevali "domoljubne" hitove i složno skandirali ustaški pozdrav "Za dom spremni". Sve je to zabilježeno i na više videozapisa koji su kasnije procirkulirali društvenim mrežama.

Iz šibensko-kninske policije reporterki Dnevnika Nove TV Sanji Jurišić prošli su vikend kazali da znaju za postupke navijača i da s time u vezi provode izvide. Na službenim stranicama PU šibensko-kninske još uvijek nema nikakvih obavijesti o obavljenim izvidima i potencijalnim kaznama, a na naše višestruke pozive iz policije nisu odgovorili.

 

Video možete pogledati klikom na ovaj link.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više