Novosti

Kronika

Svečano u Podstrani

Na svečanoj sjednici VSNM-a Splitsko-dalmatinske županije dodijeljen su zahvalnice. Ovogodišnji dobitnici priznanja su pročelnik županijskog ureda Damir Gabrić i vijećnik Milan Zdravković

Large 4

Dodjela priznanja

U Podstrani je održana svečana sjednica Vijeća srpske nacionalne manjine Splitsko-dalmatinske županije povodom slave Vijeća, crkvenog praznika Male Gospojine. Na početku održana je minuta šutnje dvojici vijećnika koji su preminuli ove godine: Zdravku Nedeljkoviću i Marku Tomaševiću.

Predsjednik Vijeća Božidar Simić podnio je izvještaj o radu za protekli period, a zatim su dodijeljene zahvalnice. Ovogodišnji dobitnici priznanja su Damir Gabrić i Milan Zdravković.

- Damir Gabrić je pročelnik županijskog ureda koji među ostalim djelatnostima brine i o nacionalnim manjinama. U proteklih nekoliko godina aktivno je surađivao sa našim vijećem u kontaktima sa jedinicama lokalne samouprave i rješavanju problema na područjima gdje žive pripadnici naše zajednice. Milan Zdravković je višegodišnji vijećnik koji se iskazao u svom kulturnom radu i stalnoj suradnji sa SPC-om - obrazložio je Simić.

Sjednici su uz vijećnike prisustvovali brojni gosti iz redova lokalne vlasti, SPC-a, srpske te drugih manjina ove i drugih županija, predstavnici antifašista i delegacija mještana iz Metkovića i Kremena. Nakon službenog dijela sjednice, uz večeru organiziran je prigodni program.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više