Novosti

Politika

Tribina: Vatikanski ugovori i identitetska politika

O razlozima za i protiv ukidanja Vatikanskih ugovora govorit će Marijana Bijelić iz Protagore, Ivan Hrstić s N1, Branimir Pofuk iz Večernjeg lista i Alan Sorić iz Pokreta za sekularnu Hrvatsku, na tribini u Privrednikovom domu u utorak, 10. oktobra, s početkom u 18 sati

Ucevublfz0e0b40twj34vlkvxzp

Tribina pod nazivom ‘Vatikanski ugovori i identitetska politika’, u organizaciji Srpskog privrednog društva Privrednik i Vijeća srpske nacionalne manjine grada Zagreba, održat će se u utorak, 10. oktobra, u 18 sati, na prvom katu Privrednikovog doma (Preradovićeva 18, Zagreb).

Hrvatska i Sveta stolica sklopile su ukopno četiri ugovora. Prvi regulira odnose na području odgoja i kulture, drugi se odnosi na dušebrižništvo katoličkih vjernika, pripadnika oružanih snaga i redarstvenih službi, dok se treći ugovor bavi pravnim pitanjima, a četvrti gospodarskim. Otkad ih je Hrvatska potpisala, ugovori su izloženi kritici. Sekularističke i ateističke udruge traže njihovo ukidanje te su tim povodom najavile prosvjed 14. oktobra.

O svemu tome će na novoj tribini u Privredniku, koju će moderirati novinar Saša Kosanović, govoriti Marijana Bijelić iz ‘Protagore’, Ivan Hrstić sa N1, Branimir Pofuk, kolumnist Večernjeg lista, i Alan Sorić iz Pokreta za sekularnu Hrvatsku.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više