Novosti

Kronika

У инaт пaндeмиjи

Рeдoвнa гoдишњa извjeштajнa скупштинa пoдoдбoрa Бeли Maнaстир СKД-a "Прoсвjeтa": Зa 2021. гoдину плaнирaнa je 21 aктивнoст, зa штo су oдoбрeнa срeдствa oд 41.000 кунa

Large 5

Skupština je održana u velikoj dvorani belomanastirskog SKC-a

Pododbor Beli Manastir SKD-a "Prosvjeta" održao je redovnu godišnju izvještajnu skupštinu u velikoj dvorani Srpskog kulturnog centra (SKC). Na skupštini je, osim predsjednika Pododbora Dejana Jeličića i potpredsjednice Bojane Kurlagić, bilo još šestero od ukupno 15 članova, što znači da je postojao kvorum te se skupština mogla nesmetano održati. Kao što je uobičajeno na takvim skupštinama, predsjednik Pododbora Dejan Jeličić podnio je izvještaj o radu i financijski izvještaj za 2020. godinu te program rada i financijski plan za 2021. godinu. Nakon kraće rasprave, svi izvještaji su jednoglasno usvojeni.

U toku 2020. godine Pododbor je odradio, organizirao ili sufinancirao 14 aktivnosti. Sve je to ostvareno s ukupnim prihodima od oko 37.000 kuna. Uz članarinu, sav ostali prihod potječe od Savjeta za nacionalne manjine. Zbog pandemije koronavirusa, od 13. marta 2020. sve aktivnosti Pododbor usklađene su s preporukama Stožera civilne zaštite te je rad prilagođen novonastaloj situaciji, a s tim u vezi revidirani su plan i program aktivnosti.

Za 2021. godinu planirana je 21 aktivnost, za što su odobrena sredstva od 41.000 kuna. Provođenje tih aktivnosti u mnogome zavisi od ovogodišnjih epidemioloških situacija i mjera pa će se plan i program prilagođavati trenutnoj situaciji. Osim toga, rekonstrukcija i dogradnja SKC-a (u kojem Pododbor ima sjedište) još uvijek je u toku pa će tok radova i vrijeme njihovog završetka također utjecati na rad Pododbora.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više