Novosti

Kronika

U nove pobjede

Željka Marčinko i dalje ostaje predsjednica ‘Prosvjete’ u Malom Gradcu, odlučili su članovi tog pododbora na izbornoj skupštini održanoj 17. juna

Tl5edhe5fwek40t0wt3v7365n5w

Željka Marčinko i dalje ostaje predsjednica ‘Prosvjete’ u Malom Gradcu, odlučili su članovi tog pododbora na izbornoj skupštini održanoj 17. juna u mjesnom Domu kulture. Janko Likar izabran je za zamjenika, a Duško Gruborović za sekretara pododbora.

Skupštini su prisustvovali generalni sekretar SKD-a ‘Prosvjeta’ Slobodan Živković, član Glavnog odbora Dejan Mihajlović, Branko Jovičić kao vijećnik Skupštine Sisačko-moslavačke županije, dok je Duško Gruborović bio i izaslanik gradonačelnika Stjepana Kostanjevića. Kako je za Novosti izjavila Željka Marčinko, prošla godina bila je izuzetno aktivna i sadržajna.

- Uz 80 proba imali smo 17 nastupa, kao i više gostovanja, između ostalog i u Italiju. Organizirali smo Kolačijadu i Susrete na Baniji, a imamo i velik broj članova. Iako su u pododboru 23 punoljetna člana, tu je i velik broj djece koji čine značajan dio aktivnosti. Sve to uspjeli smo ostvariti velikim zalaganjem i uz male troškove, na čemu su nam čestitali i gosti, ističući da smo jedan od najaktivnijih pododbora ‘Prosvjete’.

- Naravno, zbog korone, koja nas je omela u aktivnostima, morat ćemo smanjiti plan od 22 nastupa. Već za nekoliko dana, 27. juna nastupit ćemo na već tradicionalnoj smotri starih dječjih igara koje organizira pododbor u Garešnici, a 11. jula idemo na Đedovu kosidbu u Vrgimnost, dok ćemo dan kasnije imati nastup u obližnjim Luščanima. A sve vrijeme pripremamo se za Susrete na Baniji 25. jula na kojima ćemo opet okupiti brojne folkloraše i pjevačke grupe. Naravno, i dalje ćemo nastojati i družiti se s našim prijateljima iz drugih pododbora jer nam to mnogo znači - rekla je Željka Marčinko.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više