>

novosti logo

Piše I.T.

Uhićen Reno Sinovčić

Jutros je u Zadru uhićeno više osoba, među kojima su nezavisni gradski vijećnik Reno Sinovčić i nekoliko djelatnika Porezne uprave

Ravnateljstvo policije u koordinaciji s Državnim odvjetništvom Republike Hrvatske dovršilo je višemjesečno kriminalističko istraživanje nad više osoba sa šireg zadarskog područja. Radi sumnje u počinjenje više koruptivnih kaznenih djela, zlouporabe položaja i ovlasti, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, prijevare u gospodarskom poslovanju i dr., danas je uhićeno sedam hrvatskih državljana, priopćili su iz USKOK-a.

Kako javlja Antena Zadar, u akciji PNUSKOK-a uhićen je bivši nogometni sudac, vlasnik televizije Vox i poduzetnik Reno Sinovčić. Sinovčić je do 2012. godine bio član HDZ-a, a trenutno je nezavisni vijećnik u zadarskom Gradskom vijeću i šef NK Zadra. Tokom godina je protiv njega podneseno više kaznenih prijava. Kako podsjeća Index, Sinovčić je 2009. godine NK Zadru podnio račun na 40 milijuna kuna, koliko je navodno posudio klubu. U razdoblju od siječnja 2009. do 30. lipnja 2013. godine Sinovčiću je klubu isplatio 6.797.243,31 kunu. Novac od NK Zadra dobivale su i Sinovčićeve firme. Tako je na račun Voxa tokom 2009., 2010. i 2011. godine sjelo čak 10.536.509,28 kuna. Dodatnih 12.693,60 kuna od NK Zadra dobila je bivša Sinovčićeva firma Zadar Security. Ukupno je Sinovčiću i njegovim firmama od strane NK Zadra u zadnjih pet godina dakle isplaćeno 17.346.446 kuna.

Ostatak svojih potraživanja, u iznosu od 24.206.361 kuna, Sinovčić je pretvorio u dionice nogometnog kluba što mu je omogućilo da postane najveći pojedinačni dioničar . Na osnivačkoj skupštini sportskog dioničkog društva NK Zadar Sinovčić je postao predsjednik nadzornog odbora, a njegov prijatelj i bivši trener kluba Dalibor Zebić postavljen je za direktora.

'Zebića i Sinovčića veže i predstečajna nagodba Voxa. Sinovčićevoj medijskoj kući kroz predstečaj oprošteno je čak 70 posto dugova. Zanimljiva je činjenica da se Zebić u predstečajnoj nagodbi Voxa pojavio kao najveći vjerovnik. Potraživao je čak 21,1 milijun kuna. Nikad nije razjašnjeno kako je nastao ovaj dug Voxa prema Zebiću', piše Index.

1/1