Novosti

Politika

Ured predsjednice: Pismo obitelji Alić smo proslijedili nadležnim institucijama

‘Služba koja obavlja stručne i administrativne poslove uputila je pismeno obitelji Alić, Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu zaštitu i DORH-u, na nadležno postupanje i bez ikakve namjere utjecaja na mjerodavno odlučivanje’, poručuju iz ureda Kolinde Grabar-Kitarović

Ny9ml76q0vs2g5mzip3pbroefzw

Kolinda Grabar-Kitarović (foto Robert Anić/PIXSELL)

Iz Ureda predsjednice očitovali su se na tvrdnje koje je Božidar Alić jučer izrekao pred Općinskim sudom u Zagrebu. Podsjetimo, na ročištu održanom povodom njegove tužbe protiv Srpskog narodnog vijeća, izdavača tjednika Novosti, Alić je izjavio da je predsjednica Grabar-Kitarović stala u obranu njegove ‘male hrvatske obitelji’.

Prema njegovom svjedočenju, supružnici Alić su zatražili podršku predsjednice Republike nakon što je odvjetnica SNV-a glumca kazneno prijavila DORH-u jer je na svom Facebook profilu objavio snimku na kojoj je vidljivo da svojeg maloljetnog sina potiče na uzvikivanje ustaškog pozdrava ‘Za dom spremni. Na snimku je početkom prošle godine javno reagirala pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić i to apelom za roditelje ‘da svoje svjetonazorske i političke stavove ne dijele s javnosti putem djece’, jer je to ‘potpuno neprimjereno’.

- Moja supruga i ja smo se obratili predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović koja je uputila upit Ministarstvu socijalne skrbi o postupanju tadašnje pravobraniteljice za prava djece Milas Klarić i DORH-u o njihovom postupanju jer su oni prešli određene granice. Zbog objave tih snimki SNV je podnio kaznenu prijavu koja je odbačena - rekao je Alić.

Novostima je danas iz Ureda predsjednice potvrđeno da im se obitelj Alić obratila pismom u kojem se požalila na postupanje DORH-a i službi socijalne skrbi.

’S obzirom na predmet obraćanja, služba koja obavlja stručne i administrativne poslove u vezi s predstavkama i pritužbama građana Ureda predsjednice Republike Hrvatske, uputila je pismeno obitelji Alić, Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu zaštitu i Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske, na nadležno postupanje i bez ikakve namjere utjecaja na mjerodavno odlučivanje. Predsjednica Republike, u skladu sa svojim ustavnim ovlastima i proklamiranom politikom, ustrajno i beskompromisno se zalaže za učinkovito funkcioniranje pravne države, pravično i djelotvorno postupanje nadležnih državnih i drugih institucija te primjenu propisa u korist zaštite legitimnih prava, interesa i osobnog integriteta svih građana’, navodi se u odgovoru.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više