Novosti

Društvo

VIDEO Uznemirujuća snimka iživljavanja nad izbjeglicama kod Malog Zvornika

Novosti objavljuju video snimku zapanjujuće brutalnosti srpske policije prema izbjeglici na graničnom prijelazu Mali Zvornik. Navodno je nastala u nedjelju, oko 12 sati, na prelazu iz Srbije u BiH

Large foto prebijanje

Batinanje izbjeglice na prijelazu Mali Zvornik iz Srbije prema BiH (foto Facebook)

Na društvenim mrežama objavljena je u ponedjeljak stravična snimka policijskog batinanja izbjeglice na graničnom prijelazu Mali Zvornik iz Srbije prema Bosni i Hercegovini. 

Snimka se vrlo brzo proširila društvenim mrežama, a navodno je nastala u nedjelju u 12 sati. 

Novosti su tokom dana uspjele doći u posjed originalnog videa, koji izgleda autentično, a na uniformi policajca se jasno vidi oznaka srbijanske policije.

"Hoće li biti posljedica? Kao što znamo, dosadašnje postupanje u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj govori da će se počinitelji opet izvući. Ovo je vjerojatno samo još jedan dokaz, ne samo za nasilje, već vrlo vjerojatno i nažalost za nekažnjivost i slobodu prava na vanjskim granicama EU. Dokle ćete se još ovako ponašati prema ljudima?", piše uz video na Facebooku i Twitteru.

Prema izjavama očevidaca, sve se događalo usred bijelog dana, kada su dvojica izbjeglica prešli granični prijelaz, a BiH policija izvela push back.

Srpska policija ih je nakon toga dovela na parking, gdje su brutalno premlaćeni. Objavljenu snimku navodno su mobitelom snimili prolaznici. Novosti provjeravaju okolnosti događaja, a službene ćemo informacije objaviti čim od nadležnih institucija dobijemo odgovore. 

Ovo je treći skandal u postupanju prema izbjeglicama nakon afere WhatsApp, koja je objavljena prije nepuna tri tjedna. 

Video snimku pogledajte ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više