Novosti

Politika

Vaginalna manipulacija

Ivan Zvonimir Čičak, predsjednik HHO-a, dao je spektakularan intervju ‘Sportskim novostima’ povodom skore nogometne kvalifikacijske utakmice Hrvatska-Ukrajine. Jer u pitanju je susret tzv. visokog rizika - samim tim što bi Snage Zla opet mogle pokušati s prekidanjem utakmice, ne bi li UEFA zatim kaznila Hrvatski nogometni savez

Cpwlzhr4o0ln28z4a03b5wnh2v4

Ivan Zvonimir Čičak (foto Ivica Galović/PIXSELL)

Ivan Zvonimir Čičak, predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora, dao je prošle subote upravo spektakularan intervju ‘Sportskim novostima’ povodom skore nogometne kvalifikacijske utakmice između Hrvatske i Ukrajine. Jer u pitanju je susret tzv. visokog rizika – samim tim što bi Snage Zla opet mogle pokušati s prekidanjem utakmice, ne bi li UEFA zatim kaznila Hrvatski nogometni savez.

Negativci u toj priči, dakle, prema Čičkovim riječima, jesu određeni krugovi s koncentracijom uglavnom u Splitu, oko Hajduka, koji navodno žele staviti HNS pod svoju kontrolu. Ali u intervjuu se pritom nipošto ne problematizira činjenica da je HNS poduži niz godina pod evidentnom autokratskom kontrolom Zdravka Mamića, Dinamova gazde, te interesa njegova igračko-liferantskog profita. Braneći se da nije mamićevac, jer domaća javnost neizbježno tako doživljava Ivana Zvonimira, predsjednik HHO-a zaboravlja objasniti otkud uopće ta ljudskopravaška udruga odjednom u nogometu. Čistio bi ribu od repa, međutim, suzbijao bi navijačke ispade, bistrio po medijima o međunarodnim efektima čitave te situacije, ali baš nikad ne bi propitivao sam HNS i izvanzakonsku mu pozicioniranost. Ustvari, poduzeo bi to u jednom izdvojenom aspektu: ne bi dopustio političarima da sjede u nogometnoj organizaciji, kao da je glavni problem to, a ne čitava industrija koja je očito – mimo svih stranačkih utjecaja – podvrgnuta kapitalu jedne jedincate persone. I njezinih adlatusa, jasno, među koje spada i sam Čičak sa svojom organizacijom, inače grotesknom karikaturom nekadašnjeg HHO-a.

Taj osuđeni medijski klevetnik ne preza ni od savjeta za neutralizaciju fašističkih ispada na tribinama, po revizionističkoj školi poznatoj kao zabraniti-simbole-svih-totalitarnih-režima. No i ovaj put najzabavniji dio intervjua bio je osiguran na Čičkovo već standardno raskrinkavanje navijačkih taktika za masovno unošenje pirotehnike, naročito bengalki s njihovim nimalo zanemarivim dimenzijama, na stadione – momci ih skrivaju u rektumu, cure navodno u vaginama. Posljednja vijest iz resora govori da je predsjednik HNS-a Davor Šuker dobio jednoglasnu podršku na čelu monolitne organizacije.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više