Novosti

Kultura

Вeнeриних 31 гoдинa

Плeснa групa Вeнeрa oбeлeжилa je рoђeндaн кoнцeртoм у Хрвaтскoм дoму у Вукoвaру, a прoгрaм су упoтпунили и вoкaлни сoлисти Aнa Ajдукoвић и Дaрус Дeспoт

Large informator venerinih  %c4%87irilica

Plesna grupa u akciji

Koncertom u Hrvatskom domu, Plesna grupa Venera obeležila je 2. juna 31 godinu rada. Tokom dvočasovnog programa, publika je imala priliku da pogleda tek deo bogatog Venerinog repertoara, a program su svojim nastupom upotpunili i vokalni solisti Ana Ajduković i Darus Despot.

Venera je osnovana 1993. godine i kroz nju su prošle brojne generacije devojčica u najmlađoj, srednjoj ili starijoj grupi. Tokom tri decenije rada, zapažene rezultate osvajale su na našem području i međunarodnim takmičenjima. Kao veliki ponos ističu Medalju grada Vukovara koja im je dodeljena 2010. godine, te predstavljanje Hrvatske na manifestaciji Radost Evrope 2011., 2012., 2015. i 2017. godine. Grupa trenutno broji 30 članica, a tokom dugogodišnjeg rada uvežbala je i izvela stotinjak koreografija, rekla je osnivačica i voditeljka Jovanka Nekić Čučković.

- Kada se osvrnem unazad, teško mi je bilo zamisliti da ćemo toliko dugo trajati. Tu prvenstveno mislim na sebe, jer trebalo je mnogo truda, entuzijazma i upornosti da bi se tokom godina rada, savladale sve prepreke na koje smo nailazili i savladavali ih tridesetak godina - rekla je Nekić Čučković.

Zahvalila se svima onima koji ih prate od samih početaka, kroz finansijsku ili bilo koju drugu vrstu pomoći, a to su brojne srpske institucije, Grad Vukovar, Vukovarsko-sremska županija, opštine, prvenstveno Opština Erdut, te brojni pojedinci i roditelji.

- Nismo u mogućnosti da svake godine obeležimo svečano rođendan. Poslednji put to je bilo pre pet godina, ali kada uspemo da se organizujemo, trudimo se da to bude zaista svečano. Tako je bilo i te nedelje, kada je prepuna dvorana aplauzom ispratila gotovo dvadesetak koreografija, koje su domaćice pripremile.

- Da bi opstao u ovom poslu, pre svega moraš da voliš decu, da imaš strpljenja u radu s onima od 5 do 15 godina i da voliš ples - poručila je voditeljka Venere, podsetivši da su amaterke, ali da svakim novim danom njihov ples poprima elemente profesionalnog.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više