Novosti

Društvo

Video sinoćnjega napada na Srbe u Vukovaru

Na snimci koju su dobile Novosti vidi se kako četiri osobe ulaze u automobil, a skupina mladića ih okružuje, otvara vrata te ih udara rukama i nogama

Četvorica mladih Srba napadnuta su jučer navečer oko 23 sata u Vukovaru, a predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac danas je na konferenciji za medije rekao da je incident posljednji u nizu kontinuiranih organiziranih napada na građane srpske nacionalnosti. Na videosnimci napada koju su dobile Novosti vidi se kako nekoliko osoba ulazi u automobil, čini se da ih je najmanje četiri, a nedaleko od njih se nalazi nešto veća skupina mladića. Dok spomenute osobe ulaze u automobil, mladići iz skupine im se približavaju, okružuju automobil i otvaraju stražnja i prednja vrata, udarajući rukama i nogama one koji su unutra. Iako vozač pokreće automobil, jedan napadač i dalje udara osobu na stražnjem sjedalu, sve dok automobil ne uspije otići.

To je već treći napad u tri dana u Vukovaru, kako je novinarima danas rekao Pupovac. Prvi napad, kako piše portal Srbi.hr, dogodio se u ponedjeljak popodne kada je nekoliko muškaraca presrelo 21-godišnjeg Srbina iz Vukovara koji im je uspio pobjeći.

‘Izašao sam da kupim cigarete na trafici kada sam prepoznao jednog pripadnika vukovarskih Bed blu bojsa koji me je počeo prozivati. Kada sam ga pitao dokle će me proganjati iz jednog auta su izašla dva-tri momka sa teleskopima, ali su svi ubrzo ušli u auto i otišli. Napadali su me već pet-šest puta. Jednom su me presreli kada sam sa trudnom suprugom izlazio iz policijske stanice nakon što smo vadili dokumente. Rekli su mi da slobodno dođem, da se ne moram bojati, ali sam znao da će mi pratiti automobil pa sam se vratio u policiju gde su mi rekli da ne mogu ništa učiniti ukoliko se nešto konkretno ne desi. Zato ovaj napad nisam ni prijavio’, rekao je za Srbi.hr napadnuti mladić.

Drugi napad dogodio se sljedeće večeri kada su četiri osobe napale 39-godišnjaka i 26-godišnjaka te ih udarile u glavu i tijelo. Napadnuti muškarci pomoć su potražili u bolnici.

‘Stajao sam ispred zgrade sa komšijom, inače porodičnim čovekom koji nema nikakve veze sa navijačkim načinom života, kada smo ugledali četiri mladića kako nam prilaze. Nismo reagovali jer nismo primetili da imaju namere da nas napadnu. Nakon što smo videli da će nas udariti, krenuli smo da im pobegnemo, a oni su vikali za nama, jedan me je oslovio prezimenom, dok su nam ostali vikali da smo Delije. Napadača koji mi je povikao prezime prepoznajem kao pripadnika lokalne Torcide’, rekao je jedan od napadnutih Vukovaraca. Iz policije su objavili kako su priveli 27-godišnjaka zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima javnog reda i mira.

Iz PU Vukovarsko-srijemske jutros su izvijestili o sinoćnjem napadu na mlade Srbe, no nisu bili navedeni ni motiv ni nacionalnost sudionika, dok su poslijepodne rekli kako je istraga u tijeku te da su privedene dvije osobe.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više