>

novosti logo

Piše Novosti

Vukovar: Napadnut mladić koji pohađa nastavu na srpskom jeziku

Učenika trećeg razreda Tehničke škole napalo je pet do šest mladića s fantomkama među kojima je bio i jedan bez kape. Njega je napadnuti mladić prepoznao, a prema neslužbenim informacijama radi se o učeniku koji pohađa istu školu, ali na hrvatskom jeziku

Na autobusnoj stanici u Vukovaru, u srijedu navečer oko 19 sati napadnut je učenik trećeg razreda Tehničke škole ‘Nikola Tesla’ koji nastavu pohađa na srpskom jeziku.

Učenik, koji je inače iz Mirkovaca, čekao je autobus. Prema neslužbenim informacijama koje je prvi objavio portal Srbi.hr, napalo ga je pet do šest maloljetnika s fantomkama na glavama među kojima je bio i jedan bez kape. Njega je napadnuti mladić prepoznao, a navodno se radi o učeniku koji pohađa istu školu, ali na hrvatskom jeziku.

Portal Srbi.hr donosi da se radi također o maloljetniku, pripadniku navijačke skupine Bad Blue Boysi (navijači zagrebačkog Dinama), koji i inače pravi probleme u školi. Još uvijek se ne zna da li su i ostali napadači dio istog navijačkog miljea i pohađaju li tu školu u kojoj nekoliko mjeseci traje međunacionalni sukob među učenicima.

- U ovom trenutku vam mogu samo reći da je u srijedu oko 19 sati policiji dojavljeno da se oko pet-šest mlađih osoba nalazi na autobusnom kolodvoru u Vukovaru i da je među njima došlo do fizičkog sukoba. Policija je izašla na teren i tamo smo zatekli jedan dio sudionika tog događaja. Međutim, još uvijek radimo na slučaju, odnosno utvrđujemo sve okolnosti. Vjerujem da ćemo to obaviti do kraja današnjeg dana pa će javnost o svemu biti obaviještena u priopćenju koje bi trebali objaviti u petak - kazao je za Novosti Domagoj Džigmunović, glasnogovornik Policijske-uprave vukovarsko-srijemske.

Prema dostupnim informacijama, učenik Tehničke škole je zadobio lakše ozljede. Pokušali smo kontaktirati direktora škole Đorđa Lukića, ali se do zaključenja teksta nije javio na mobitel.

Do napada je došlo dva dana nakon što je gradonačelnik Ivan Penava održao konferenciju za novinare na kojoj je, između ostaloga, prozvao učenike Tehničke škole koji nastavu pohađaju na srpskom jeziku jer na nogometnoj utakmici finala Kupa Vukovara između NK Vuteks Sloga Vukovar i HNK Vukovar ‘91. nisu ustali dok je bila intonirana himna Republike Hrvatske. Tvrdnju je dodatno potkrijepio video snimkom na kojoj se vide lica tih mladića. Da bude gore, snimka je i danas dostupna na gradskoj stranici Vukovar.hr.

1/1