Novosti

Politika

Zaboravni Opara

Napadi na tjednik ‘Novosti’ ovih su dana u modi, a tom desničarskom hiru nije odolio ni HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Splita Andro Krstulović Opara gostujući u emisiji ‘Nedjeljom u 2’, kad je iznio niz optužbi nadajući se da će se dodvoriti HDZ-ovom biračkom tijelu ‘teške’ kategorije

9ebgx9xs30qd0636yojtn97dff6

Andro Krstulović Opara (foto Marko Lukunić/PIXSELL)

Napadi na tjednik ‘Novosti’ ovih su dana u modi, a tom desničarskom hiru nije odolio ni splitski kandidat za gradonačelnika iz redova HDZ-a Andro Krstulović Opara prilikom gostovanja u prošlotjednoj emisiji ‘Nedjeljom u 2’. Uz niz svakovrsnih optužbi koje je iznio nadajući se da će se dodvoriti HDZ-ovom biračkom tijelu ‘teške’ kategorije, Opara je još Miljenka Smoju proglasio gotovo pa plagijatorom, propast prijave Splita za Europsku prijestolnicu kulture svalio na, parafraziramo, destruktivne elemente kao što su novinari, a po ‘Novostima’ je opleo zbog nedavnog teksta o parcelama na Marjanu, gdje je njegova supruga suvlasnica.

Tom prilikom Opara je izjavio, a na nekoliko portala njegove su izjave i prenesene, kako su priču plasirali zlonamjerni ljudi, a objavile ‘Novosti’ gdje, njegovim riječima, ‘radi i veliki dio Feralovih novinara’, što je automatski sumnjiva pojava. Osim što nema pojma tko su bili izvori i koji su njihovi motivi te je u tom smislu dao netočne izjave, Opara je i javno manipulirao javnošću, rekavši kako njegova supruga posjeduje tek mali dio parcele na Marjanu – jednu dvanaestinu. Pritom je propustio pripomenuti omanji detalj kako ta parcela iznosi 1.800 metara četvornih.

‘Novosti’ su pisale o tome kako je sporni dio zemljišta na području Marjana u uvali Prva voda izmjenama GUP-a iz 2005. godine postao građevinski na način da je u kartografskom dijelu ucrtan kao takav. U telefonskom razgovoru Opara nam je detaljno objasnio, a mi smo prenijeli, kako on kao tadašnji gradski vijećnik i radnik u Konzervatorskom odjelu, koji amenuje GUP, pojma nije imao o takvoj podvali. Kao, uostalom, i brojni njegovi kolege. Za činjenicu da je sporno područje postalo građevinsko navodno je saznao kad i šira javnost – u trenutku kad je tada nevjenčana supruga Željka Keruma poželjela graditi ugostiteljski objekt na parcelama kupljenim nakon izmjene GUP-a.

Međutim, Opara je u emisiji novinara Aleksandra Stankovića ustvrdio da to područje uopće nije građevno te da gradnje na Marjanu kad on postane gradonačelnik neće biti. U skladu s nepisanom politikom na HRT-u, voditelj emisije nije našao za shodno postaviti nekoliko pitanja koja su se nametala sama od sebe, a razjasnila bi situaciju.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više