Novosti

Društvo

Zagreb Pride: Čekali smo Habijana

Zagreb Pride nije se oglašavao oko ministra gospodarstva i održivog razvoja Damira Habijana, jer su smatrali da bi on sam to trebao učiniti, što je i napravio u medijima

Large habijan

Damir Habijan (foto Patrik Macek/PIXSELL)

Proteklih dana je u javnosti objavljivano da se Zagreb Pride ne želi oglasiti povodom prvog hrvatskog gej ministra, Damira Habijana, jer da navodno nemamo stav ili da postoji neki razdor ili razmimoilaženje u mišljenjima, objavljeno je u ponedjeljak iz Zagreb Pridea čije saopćenje prenosimo u cijelosti:

Udruga Zagreb Pride je od prvog trenutka imala jasan i nedvosmislen stav, ali ga nije javno komunicirala iz dva razloga. Prvi se ticao nerijetko patronizirajućeg odnosa dijela medija i odbijanja da se uvaži, pa i uz neslaganje i polemiku, naš stav, stručnost i iskustvo kao relevantni, poput definicija osnovnih pojmova iz LGBTIQ tematike, pokreta i povijesti. Drugi je mnogo važniji. Smatrali smo da se oko svega treba prije oglasiti i sam ministar gospodarstva i održivog razvoja, Damir Habijan, što je on i učinio u intervjuu objavljenom 21. siječnja u Večernjem listu.

Zagreb Pride u cijelosti i bezrezervno podržava i pridružuje se stavovima koje je u tekstu pod naslovom "Ljudi su u ormaru zbog straha, stida ili prijetnje nasiljem" u Novostima objavio novinar, gej aktivist, kulturni radnik i psuedointelektualna tetka Viktor Zahtila. Stil, retorika, izbor riječi, intelektualna bistrina, i znanje su autorovi, ali i njih rado dijelimo i veselimo im se.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više