Novosti

Kultura

Audiomonografija o Franciju Blaškoviću

Na aplikaciji Book&Zvuk do 8. svibnja možete besplatno skinuti knjigu "Franci audiomonografija" o legendarnom Franciju Blaškoviću o kojem su eseje, između ostalih, napisali i novinari Novosti Viktor Ivančić i Igor Lasić

Large franci

Do 8. svibnja na aplikaciji Book&Zvuk omogućeno je besplatno skidanje audioknjige "Franci audiomonografija", posvećene pulskom muzičaru i osnivaču grupe Gori uši Winnetou Franciju Blaškoviću (Radio Rojc, Pula, Audio Store Transonica, Zagreb, 2023.).

Eseje za knjigu o pulskom kreativcu i osnivaču Lige za borbu protiv turizma koji je od sredine osamdesetih do danas objavio nevjerojatnih 116 albuma pisali su Igor Lasić, Bojan Šumonja, Igor Grbić, Viktor Ivančić, Budimir i Bojan Žižović, Tanja Tomić i Ivo Zuban Filjo.

Većim dijelom knjiga se sastoji od dokumentarnih snimki koje su urednici prikupljali proteklih desetak godina. U njima govore Francijevi prijatelji, njegovi suvremenici i suradnici, od kojih neki više nisu s nama.

"Snimke glasova Marka Brecelja, Predraga Lucića i Drage Orlića čuvamo kao izrazitu arhivsku dragocjenost i ugrađeni su u ovu knjigu uz razgovore s Milanom Rakovcem i Brankom Lučićem", poručuju urednici izdanja Ljubica Letinić i Branimir Slijepčević.

Knjiga traje 5 sati 13 minuta, a evo što o Franciju kaže književnik Milan Rakovac: "On je meteor i samo srećom nije tresnuo o Zemlju, on je eto, proletio pored planete Istra i nas doseže taj emanirani impuls oslobođenja, taj direktno angažirani stih, bestijalan, provokativan, sarkastičan, koji nas sve stavlja na svoje mjesto".

"Furioznih 5 sati žestoke muzičke energije, dokumentarnih dragulja i nekoliko recentnih eseja o umjetničkom stvaralaštvu najutjecajnijeg našeg konceptualnog glazbenika Francija Blaškovića - to je sadržaj knjige koju ćete slušati, jedine u svom žanru, koliko nam je poznato. Ponosno je objavljujemo kao plod naše suradnje s pulskim Radio Rojcom i Radiom na ledu, na Praznik rada 2023.", kažu urednici.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više