Novosti

Kronika

Bolmanski uspjesi

U susretu protiv Slovenije, bolmanski strijelac Darko Tomašević nastupio je kao član hrvatske reprezentacije. U kategoriji juniora bio je najbolji s rezultatom 626,2 i osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju

Large 6

Olimpijska nada - Darko Tomašević

Iz Streljačkog kluba "Bolman", pod vodstvom trenera Predraga Tomaševića, opet stižu lijepe vijesti. Pretprošli vikend za taj klub bio je više nego uspješan pa se već sad može govoriti: Bolman malo mjesto – veliki klub. U nedjelju 28. novembra, naime, u Osijeku je održan treći turnir olimpijskih nada, na kome su bolmanski strijelci osvojili čak (i velikim slovima ČAK) pet medalja: tri zlatne, jednu srebrnu i jednu brončanu. U kategoriji mlađih kadetkinja Vanja Stojanović je osvojila broncu, a Senka Martinović zlato. U kategoriji kadetkinja Senka je osvojila srebro.

U kategoriji mlađih juniora i juniora prvo mjesto i zlatne medalje osvojio je Darko Tomašević. To je Darku treći uzastopni turnir olimpijskih nada ove sezone i ŠEST zlatnih medalja u kategoriji juniora i mlađih juniora. Klupska uprava pohvaljuje i Bojanu Martinović, koja je također ostvarila dobar rezultat i dvanaesto mjesto u kategoriji juniorki, u kojoj je konkurencija i bila najveća.

Dan ranije, u subotu 27. novembra, u Zagrebu je održan međudržavni susret reprezentacija Hrvatske i Slovenije, na kome je također nastupio bolmanski strijelac Darko Tomašević kao član hrvatske reprezentacije. U kategoriji juniora bio je najbolji s rezultatom 626,2 i osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju. To je bio drugi najbolji rezultat na pušci u kategoriji juniora i seniora.

No, ni to još nije sve. Prošle subote, 4. decembra, Streljački klub "Bolman" nastavio je redati odlične rezultate. U Zagrebu je toga dana održano međunarodno takmičenje u streljaštvu, zračna puška i pištolj, pod nazivom "Trofej mladosti". Tu priliku iskoristili su Denis i Darko Tomašević te su svojim rezultatima potvrdili status vrhunskih sportaša. Denis je u seniorskoj konkurenciji otpucao 621,3 i zauzeo jedanaesto mjesto, dok je Darko nakon osnovnog meča bio drugi, otpucavši svoj rekord 627,9. Tim je rezultatom Darko upisao normu za Evropsko prvenstvo, koje će se održati u Norveškoj.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više