Novosti

Kronika

Успjeх бoлмaнских стриjeлaцa

Mлaди стриjeлaц Дaркo Toмaшeвић (рoђeн 2004.) из Стрeљaчкoг клубa Бoлмaн (Бaрaњa) oсвojиo je другo мjeстo у кaтeгoриjи jуниoрa, a трeћeг дaнa, у кaтeгoриjи сeниoрa, биo je пeти с личним рeкoрдoм

G42wd5acf3y8d3wyhqhzl2ffmjv

Grand Prix Osijek – Darko Tomašević, drugo mjesto

Od 13. do 15. decembra ove godine u osječkoj Sportskoj dvorani Gradski vrt, održano je međunarodno takmičenje u streljaštvu zračnim oružjem ‘Christmas Cup 2019’ i deveti ‘Grand Prix Osijek’. Na takmičenju je učestvovalo preko 300 strijelaca iz 11 zemalja: BiH, Bugarske, Crne Gore, Danske, El Salvadora, Hrvatske, Mađarske, Njemačke, Slovačke, Slovenije i Srbije. Takmičenje je organiziralo Građansko streljačko društvo ‘Osijek 1784’, najstarije sportsko društvo u Republici Hrvatskoj.

Drugog dana takmičenja mladi strijelac Darko Tomašević (rođen 2004.) iz Streljačkog kluba Bolman (Baranja) osvojio je drugo mjesto u kategoriji juniora, a trećeg dana, u kategoriji seniora, osvojio je peto mjesto, sa 626,4 kruga, što je njegov lični rekord.

Prije toga, na 22. Međunarodnom turniru ‘Zagrebačke nade i prijatelji’ za kadete i kadetkinje u disciplinama zračne puške i pištolja, koji je u organizaciji Streljačkog kluba ‘Kustošija’ održan 7. decembra u zagrebačkoj Streljani ‘Vrapčanski potok’ i na kome je učestvovalo oko 100 takmičara, Darko je nakon 40 hitaca osvojio prvo mjesto u disciplini zračne puške s 415,4 boda. Kao nagradu je, osim medalje, dobio i zračnu pušku Hämmerli AR20. Ovo su bila prva takmičenja na kojima učestvuju članovi Streljačkog kluba Bolman, osnovanog 29. jula 2019. godine.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više