Novosti

Kultura

Бoжићни кoнцeрт

Рaзличитим прoгрaмским aктивнoстимa и бeсeдoм o знaчajу Бoжићa вукoвaрски пoдoдбoр СKД-a Прoсвjeтa трaдициoнaлнo je oбeлeжиo хришћaнски прaзник

Large informator  bo%c5%bei%c4%87ni  %c4%87irilica

Svečano je bilo u Vukovaru

Vukovarski pododbor SKD Prosvjeta tradicionalno 8. januara, različitim programskim aktivnostima obeležava Božić po Julijanskom kalendaru. Tako je bilo i ove godine, kada je održan Božićni program.

- Božićni koncert ima dugu tradiciju i mi u program, koji je posvećen rođenju Hrista, nastojimo da uključimo sve kvalitetne potencijale koje imamo na ovom prostoru. Upravo je to period kad treba da se svi saberemo i svako odradi ono što najbolje ume – rekao je predsednik vukovarskog pododbora Milenko Živković.

U programu su učestvovali recitatori vukovarske Gimnazije, Jelena Ljubojević i Vanja Nikić, Vukovarsko srpsko pevačko društvo Javor sa mlađom sekcijom, KUD Sloga, Novak Kolar na harmonici, članica SKD Prosvjete pododbora Vukovar Nevenka Lukić, Tamburaški orkestar Vučedolski zvuci sa solistima Milisavom Petkovićem i Živojinom Jergićem, te članice novoosnovane pevačke grupe Ansambla narodnih igara (ANI ) Vukovar.

Održana je i beseda o značaju Božića, koju je govorio veroučitelj Tehničke škole Nikola Tesla Ljubomir Abadžić. Veoma atraktivan nastup imala je novoformirana pevačka grupa ANI, čija je članica Aleksandra Krtinić podsetila da Ansambl narodnih igara iz Vukovara tradicionalno čuva igru, ali i pesmu u sklopu svojih koreografija.

- Ovaj put smo se odlučili da izvedemo nekoliko pesama i van koreografija, da oformimo pevačku grupu, koja će učestvovati u ovakvim ali i programima Ansambla, kako bi sačuvali od zaborava tradiciju pevanja - rekla je Krtinićeva dodajući da su uprkos samo četiri probe, devojke svoj nastup odradile odlično.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više