Novosti

Društvo

Bruka oko struka

Novinar "Večernjeg lista" požalio se kako mu zaštitari nisu dopustili da talijansku kolegicu Dilettu Leottu obujmi oko struka

Large diletta leotta luka stanzl

U ovom slučaju Leottu je na sreću intervjuirala novinarka (foto Luka Stanzl/PIXSELL)

Diletta Leotta, najpoznatija talijanska sportska voditeljica, boravila je ovih dana u Hrvatskoj. Između ostalog, da govori na panelu o položaju žena u sportskom novinarstvu. Njen su dolazak popratili brojni mediji, a što im je u fokusu dobro je ilustrirano "ekskluzivnim" intervjuom koji je s Leottom objavio Večernji list. U uvodu intervjua novinar Željko Janković piše da su "dojam glamura oko zgodne Sicilijanke pojačala dva osobna zaštitara koja se nisu odvajala od nje", a požalio se i da mu zaštitari nisu dali da je primi oko struka dok su se fotografirali na kraju razgovora. "Nabildani zaštitar nam je odmah stisnuo zapešće i odmaknuo ruku", kuka Janković.

Potom piše kako je Diletta više od seks-simbola i "ostavlja dojam jako bistre djevojke". Bistru djevojku Janković je našao bitnim primarno priupitati o ljepotama Hrvatske i o tome koji joj je nogometaš najzgodniji. "Zastala je malo kada smo je pitali koji joj je hrvatski nogometaš najzgodniji i prebacila fokus... Ne znam, ako govorite o kvaliteti igrača, osim Luke Modrića, tu su svakako Ivan Perišić i Marcelo Brozović", navedeno je u tekstu.

Negdje pred kraj teksta novinar se sjetio pitati je li novinarki bilo teško nametnuti se u području u kojem dominiraju muškarci. "Na početku mi je bilo jako teško. Sjećam se da sam bila opsjednuta time da moram biti savršena", odgovara Leotta. Janković joj na to nudi riječi utjehe, govori da "izgleda savršeno u svakom smislu te riječ". "Svi govore o mojem fizičkom izgledu, no nitko ne govori koliku sam žrtvu podnijela u mladosti kada sam se kao klinka ustajala u četiri ujutro da bih stigla na posao kojim sam zarađivala za školovanje. Bilo je i seksističkih poruka, no ja sam samo razmišljala o svojem poslu", odgovara Leotta.

Čudi, zaista, što je taj odgovor ostao u tekstu, s obzirom na to da hrvatski mediji još uvijek ne mogu ni pojmiti probleme žena u sportskom novinarstvu. Kad se napokon neka žena u tom alfa toru pojavi, problem je, vidimo, u tome što je ne mogu za struk hvatati.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više