Novosti

Politika

Bujanec na Filozofskom

U emisiji Bujica na Z1 objavljene su fotografije dvojice studenata koji su proglašeni nacionalnim dušmanima. Bez obzira na to što ljevičarski studenti s tog fakulteta zagovaraju isključivo progresivne ideje Oktobra, egalitarizam i socijalnu pravdu

U1fx9ineiccusczout1uhup7a86

Grafit na Filozofskom kao odgovor na crvenu zastavu 

Odjeci političkog i gumenooružanog incidenta ispred Filozofskog fakulteta u Zagrebu 7. studenoga, da rezimiramo, mogu se bez mnogo izuzimanja svesti na – muk. Kao što je poznato iz uglavnom nenastavljenih medijskih izvještaja, popraćenih nerijetkim revizionističkim balavljenjima o dvjema totalitarnim ideologijama, studenti te institucije istaknuli su bili, na spomeniku u krugu fakulteta, crvenu zastavu u čast 100. godišnjice Oktobarske revolucije.

Njihov čin, kao što se vidjelo prema većini reakcija i npr. grafitima koji će naknadno osvanuti na fakultetskoj zgradi, prokazan je kao veličanje antihrvatskog i totalitarnog sistema. Ali grupa zamaskiranih pendrekaša u svom drugom obilasku tog dana fizički je nasrnula na studente, izudarala jednog od njih i ukrala zastavu. Policija je izvršila uviđaj na licu mjesta, s očekivano nikakvim rezultatima u otkrivanju napadača, od kojih su se neki neometano utaborili u obližnjoj Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. I nije nam poznato je li policija recimo sve do danas rutinski pregledala snimke kamera iz te biblioteke.

No manimo i policijsko toleriranje nasilja – crnokošuljaškog, naravno – pa od istražnih radnji zabilježimo jednu uspješniju medijsku, 10. studenoga, u emisiji Bujica na televiziji Z1. U govornom showu koji je priredio voditelj Velimir Bujanec s gostima Željkom Glasnovićem i Tomislavom Sunićem, naime, objavljene su fotografije dvojice studenata koji su proglašeni nacionalnim dušmanima. Bez obzira na to što ljevičarski studenti s tog fakulteta općepoznato zagovaraju isključivo progresivne ideje Oktobra, egalitarizam i socijalnu pravdu. Daljnju odgovornost za Bujančev huškački ispad snosi Agencija za elektroničke medije, a više ne samo policija.

Saborski zastupnik Glasnović može biti sretan jer je njegova lanjska preporuka da se studentski nenasilni bunt na Filozofskom – protiv antidemokratskih uzurpatora visokog školstva – treba rješavati pendrecima i suzavcem, provedena u djelo. Mimo toga, priznajmo radikalnim desničarima da su unekoliko u pravu kad autentičnu lijevu misao nazivaju propalom ideologijom. Jer, po svemu sudeći, oni su pobjednici našeg doba, i oni su ti koji još nesmetano i pendrekom potvrđuju svoju prevlast.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više