Novosti

Politika

Dijelovi općine Ervenik dobili vodu

Značajnu ulogu u izgradnji vodovodne mreže u naseljima Radučić i Mokro Polje imali su SAD i američka vojska

U Radučiću u općini Ervenik upriličena je svečanost povodom završetka radova na vodovodnoj mreži u naseljima Radučić i Mokro Polje. Značajnu ulogu u izgradnji vodovoda čija je trasa duga 11 kilometara imali su SAD i američka vojska, dok su radove izvela domaće poduzeća.

Projekt ‘težak’ 5.822.358 kuna realiziran je zajedničkim ulaganjem, pri čemu su američke vlasti uložile 4.305.926 kuna, hrvatska vlada 1.076.482, a općina Ervenik 439.950 kuna.

Svečanosti su prisustvovali ambasador SAD-a u Hrvatskoj Robert Kohorst, saborski zastupnik SDSS-a Boris Milosević, šibensko-kninski župan Goran Pauk, njegova zamjenica Anja Šimpraga, domaćin i načelnik Ervenika Predrag Burza, gradonačelnici i načelnici Knina, Drniša, Kistanja i Biskupije, kao i predsjednik županijskog VSNM-a Borislav Šarić.

- Ovim vodovodom značajno se poboljšava snabdijevanje vodom stanovnika naše općine - rekao je za Novosti načelnik općine Ervenik Predrag Burza.

- Zbog razgranate mreže hidranata, problem s vodom je posredno ili neposredno riješen za svo stanovništvo. Dijelu stanovništva koji još nema vodovod, vodu iz hidranata dovozimo cisternama DVD-a - rekao je Burza, ističući da će općina i dalje raditi na tome da sva domaćinstva budu priključena na vodovod.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više