Novosti

Politika

Država u svojim stanovima zbrinula 18 obitelji

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje započeo je privremeno stambeno zbrinjavanje obitelji čiji su objekti stradali u potresom pogođenim područjima. Do danas su zaprimljena 162 zahtjeva, 27 je odobreno, a useljenje se provodi žurno

Large petrinja

Neposredno pred potres, MORH je pripadnicima Hrvatske vojske dao ugovore o najmu stanova u Petrinji (foto Nikola Ćutuk/PIXSELL)

 

Temeljem zaključka hrvatske Vlade, donesenog 4. januara, Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje započeo je privremeno stambeno zbrinjavanje obitelji čiji su objekti stradali u potresom pogođenim područjima i svih onih koji ne mogu samostalno osigurati odgovarajući smještaj.

Ova mjera odnosi se na ljude s područja Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije.

U izjavi za Novosti, Ivica Preskar, glasnogovornik Središnjeg ureda, kaže da se stradalnici potresa privremeno stambeno zbrinjavaju u svim dostupnim stambenim jedinicama kojima raspolaže Ured, kako na području Sisačko-moslavačke županije, tako i na ostalim područjima Republike Hrvatske.

- Do danas su zaprimljena 162 zahtjeva za privremeni smještaj koji je dodijeljen za 27 obitelji. Useljenje korisnika provodi se žurno, isti ili idući dan od donošenja odluke o odabiru. Do sada je useljeno 18 obitelji korisnika prava - rečeno je iz Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje.

Obrasci prijave za privremeni smještaj mogu se preuzeti i popuniti u sjedištima jedinica lokalne samouprave, dakle sjedištima gradova i općina potresom stradalih područja.

Također, obrazac prijave može se preuzeti i u područnoj službi Petrinja (Trg Matice Hrvatske 18, e-mail:petrinja@sduosz.hr) i Karlovac (Radićeva 27, e-mail: karlovac@sduosz.hr).

Gordana Valenta, tel: (01) 6172-538, mobitel: 099 3513 946, e-mail: gordana.valenta@sduosz.hr

Sanja Barać, tel: (01) 6172-774, e-mail: sanja.barac@sduosz.hr

Popunjene i potpisane obrasce možete dostaviti i putem maila: potres@sduosz.hr

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više