Novosti

Društvo

Eпискoпoвo признaњe

Eпискoп Oсeчкo-пoљски и бaрaњски Хeрувим oсвeтиo je хрaм Свeтoг Oцa Никoлaja у вукoвaрскoм пригрaдскoм нaсeљу Сoтин и грaмaтoм нaгрaдиo прeдсeдникa oмлaдинскe oргaнизaциje СДСС-a Вукoвaр, Зoрaнa Чaњиja

Large informator  episkopovo priznanje  %c4%87irilica

Zoran Čanji i Heruvim

Episkop Osečko-poljski i baranjski Heruvim osvetio je 25. novembra hram Svetog Oca Nikolaja u vukovarskom prigradskom naselju Sotin i tom prilikom gramatom (poveljom) nagradio predsednika omladinske organizacije SDSS-a Vukovar, Zorana Čanjija. Čanji je to značajno crkveno priznanja dobio "za sav nesebičan trud i zalaganje u obnovi i izgradnji hrama u Sotinu", navedeno je u obrazloženju.

- Iskreno, nisam očekivao, ali kako meni, tako i mojoj porodici mnogo znači ovo priznanje, tim više jer mi ga je uručio episkop Heruvim - rekao je posle uručenja Gramate Čanjiju.

Izrazio je zahvalnost i protojereju-stavroforu Saši Kuzmanoviću, parohu vukovarskom, koji mu je dao priliku da učestvuje u radovima na obnovi pravoslavne crkve u Sotinu.

- Prošle godine smo popravljali ogradu, odnosno bedem, koji je bio u derutnom stanju. Zatim je usledilo farbanje drvenog zvonika i okolnog prostora, dok smo ove godine posle važnijih građevinskih zahvata u unutrašnjem i na vanjskom delu crkve, obavili posao krečenja - ispričao nam je Čanji.

Iako danas među mladima vlada svojevrsna apatija, ovaj mladi entuzijasta ih je pozvao da se pokrenu, sagledaju problematiku u zajednicu i u skladu s mogućnostima i afinitetima daju doprinos društvu.

- Nismo svi isti, ne prepoznaje svako potrebu zajednice ili pojedinca, ali treba raditi i biti vredan, a priznanje neće izostati - poručio je nagrađeni.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više