Novosti

Kultura

Festival dječje ilustracije 2020.

Središnja knjižnica Srba u RH upućuje poziv djeci osnovnoškolskog i predškolskog uzrasta da sudjeluju na Festivalu dječje ilustracije ilustrirajući omiljene lik(ove) ili scenu iz djela Jovana Jovanovića Zmaja. Krajnji rok za slanje radova je 8. novembar

L5xybt9z5ioop22qfzlyqlmyzyu

Autorica loga Festivala je Vanja Višnjić, 3. razred

Središnja knjižnica Srba u RH upućuje poziv djeci osnovnoškolskog i predškolskog uzrasta da sudjeluju na Festivalu dječje ilustracije 2020. ilustrirajući omiljene lik(ove) ili scenu iz djela Jovana Jovanovića Zmaja.

Cilj ove manifestacije je približiti srpsku književnost za djecu najmlađim članovima naše zajednice i potaknuti ih na čitanje i kreativno izražavanje. Krajnji cilj Festivala je približiti djeci kulturu i stvaralaštvo vlastitog naroda.

Krajnji rok za slanje radova je 8. novembar 2020. godine. Tema ilustracije može biti iz bilo kojeg djela za djecu iz opusa Jovana Jovanovića Zmaja prikazana na način kako ih djeca zamišljaju.

Stručni žiri će vrednovati kreativnost i originalnost radova podijeljenih u osam dobnih kategorija (predškolski uzrast i po jedna kategorija od 1. do 8. razreda). Od najboljih radova priredit će se izložba u dvorani biblioteke, a najbolji iz svake kategorije bit će nagrađeni prigodnim nagradama.

Svaki rad mora na poleđini imati čitko ispisane podatke: ime i prezime, razred i škola (ako dijete ide u školu), godina rođenja, naziv djela na koju se ilustracija odnosi, adresu i kontakt telefon. Jedan učenik može poslati jedan rad. Izbor tehnike rada je slobodan. Radovi moraju biti rađeni samostalno. Format papira treba biti u skladu s formatom mape za razred koji pohađa učenik (odnosno iz bilo koje školske lik. mape). Pristigli radovi na natječaj se ne vraćaju.

Radovi se mogu poslati na adresu: SKD Prosvjeta - Centralna biblioteka, Središnja knjižnica Srba u RH, Preradovićeva 18/1; p.p. 739, 10 000 Zagreb. 

Izabrani najbolji radovi u svakoj kategoriji, kao i točan datum održavanja centralne izložbe s najuspješnijim radovima bit će objavljeni na web stranici biblioteke

Manifestaciju sufinanciraju Ministarstvo spoljnih poslova RS i Grad Zagreb.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više