Novosti

Kronika

Гoмирje у Гучи

Прoтeклoг викeндa су у пoсjeти грaду Чaчку и oпћини Лучaни-Гучa били члaнoви нoвooснoвaнe удругa млaдих ‘Гoмирje у срцу 1599’

K9e0h6bmo8j9hn31ew49mg95si6

Proteklog vikenda su u posjeti gradu Čačku i općini Lučani-Guča bili članovi novoosnovane udruga mladih ‘Gomirje u srcu 1599’, koja je u suradnji sa nogometnim klubom Gomirje organizirala putovanje i posjet 58. Saboru trubača u Guči. Riječ je o jednom od najvećih svjetskih festivala, koji se po broju posjetitelja smješta odmah iza karnevala u Riju i Oktoberfesta u Minhenu.

S članovima udruge su u Republici Srbiji boravili i zamjenik župana Primorsko-goranske županije Petar Mamula, zamjenica gradonačelnika Grada Vrbovsko Anđelka Mamula i predsjednica Mjesnog odbora Gomirje Đurđica Polovina. Gostima iz Hrvatske domaćini su bili predstavnici Savjeta mjesne zajednice Parmenac na čelu sa predsjednikom Miloljubom Petrovićem, pomoćnici gradonačelnika grada Čačka Milan Bojović i Vladan Ilić te predsjednica općine Lučani-Guča Vesna Stambolić. U sklopu posjete organizirana je i prijateljska nogometna utakmica između fudbalskog kluba Parmenac i nogometnog kluba Gomirje i obilazak turističkih znamenitosti grada Čačka.

Suradnja između gostiju i domaćina će se nastaviti i u narednim godinama, s naglaskom na razmjenu kulturnih sadržaja i druženje mladih ljudi s ciljem očuvanja identiteta i kulture. Pri povratku kući sudionici su imali priliku obići hram Svetog Save u Beogradu, najveću pravoslavnu bogomolju na Balkanu.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više