Novosti

Politika

Grafitima išarali pročelje i kombi udruge Are you Syrious?

Iz udruge su pozvali građane da im pomognu kako bi pročelje zgrade i kombi što prije vratili u prvobitno stanje

Napadi na migrante, izbjeglice i druge raseljene osobe, kao i na one koji im pomažu i dalje se nastavlja. Ovog vikenda, pod okriljem noći sa subote na nedjelju, nepoznati počinitelj sprejom je ostavio ksenofobne poruke na pročelju prostorija udruge Are you Syrious? te kombija koji služi za prijevoz djece. Na kombiju je napisano ‘Fuck Isis’, dok je na ulazu zgrade nepoznati počinitelj napisao poruku ‘Immigrants not welcome’.

Iz udruge Are you Syrious? poručili su počinitelju putem Facebooka ‘da se loše dobrim vraća’, a svojim korisnicima da su i dalje uz njih.

‘Svojim susjedima poručujemo da nećemo dozvoliti da itko remeti njihov mir. Svojim sugrađanima poručujemo da znamo da naš grad može bolje’, stoji još u priopćenju.

Podsjetili su još jednom kako ‘histerija i lažne vijesti o izbjeglicama imaju direktne, opipljive posljedice’ te pozvali sve one koji mogu i žele da im pomognu pročelje zgrade i kombi što prije vratiti u prvobitno stanje.

‘Jer naši susjedi ne zaslužuju ispaštati zbog ksenofobnih budala, a djeca koja su pobjegla od ISIL-a ne zaslužuju voziti se u kombiju s takvim natpisom’, stoji u pozivu ove udruge.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više