Novosti

Politika

HDZ-ov načelnik Konjščine sredstvima EU gradi fontanu u obliku slova U

Na budućem trgu Franje Tuđmana u Konjščini, u Zagorju, sredstvima iz EU fondova gradi se fontana u obliku slova U

F6zv2dwf39hux75qj4oprrnkfw1

(foto Tomislav Miletić/PIXSELL)

Mala općina Konjščina koja se nalazi u Zagorju uskoro bi trebala dobiti novi trg s fontanom u obliku slova U, čija se gradnja dijelom financira i iz sredstava EU, javlja Nacional.

Svečano otvaranje novog trga koji nosi ime prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana trebalo bi biti sredinom ljeta, odnosno na Dan općine koji se obilježava 8. kolovoza.

Iza cijelog projekta stoji kontroverzni načelnik općine Konjščina, HDZ-ovac Mirko Krznar, koji je navodno u razgovorima sa svojim sumještanima i priznao da namjerno želi fontanu u obliku slova U. Fontana će uz to biti ukrašena i svjetlima te će po noći imati poseban efekt.

Nacionalov sugovornik iz Konjščine rekao je da je načelnik Krznar u nekoliko navrata izjavljivao da će napraviti pravi hrvatski trg. 'Krznar je naglasio da će tim komunjarama i partizančekima napraviti pravi hrvatski trg koji će se noću vidjeti i iz aviona. No osim što je sporan i izgled same fontane, sporno je i što sam taj nakaradni objekt utječe na živote građana Konjščine', izjavio je Nacionalov sugovornik.

Naime, osim aluzija na ustaše, zbog novog trga građani koji žive u obližnjim zgradama su ostali bez parkirnih mjesta, a onemogućen im je i nesmetan prolaz u stambenu zgradu u kojoj žive, obližnju trgovinu, banku i poštu. Pristup je otežan i vatrogasnim kolima što su stanari već vidjeli  prošli tjedan kad vatrogasci nisu mogli doći do hidranta prilikom intervencije u obližnjoj zgradi.

Nacional piše i da je s proceduralne strane projekt kontroverzan. Nakon prijave ogorčenih građana Konjščine otkriveno je da je građevinska dozvola zatražena tek krajem ožujka, a izdana 3. travnja, iako su radovi na trgu započeli krajem prošle godine.

Načelnik Krznar prošle godine na Dan općine sugrađane je počastio koncertom Thompsona, no odbio je kazati za koji iznos. Pretpostavlja se da je za ovu zabavu potrošeno između 150 i 200 tisuća kuna.

Krznar je u devedesetima radio u Hrvatskom saboru kao pripadnik saborske straže, a široj je javnosti postao poznat i po tome što su njegovi sugrađani digli pravu bunu kada su saznali da Krznar, bez provedenih natječaja i javne tribine, želi izgraditi spalionice otpada. 

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više