Novosti

Društvo

Hrvatski branitelji i antifašisti pomažu Baniji

Veterani Domovinskog rata i antifašisti, okupljeni u udruga VeDRA, u sklopu humanitarne akcije “Banija je naša kuća”, u subotu su organizirali dostavu humanitarne pomoći na Baniju

Large vedra  1

Donacija VeDRA-e (foto SNV)

Srpsko narodno vijeće i splitska udruga VeDRA (Veterani Domovinskog rata i antifašisti) u sklopu humanitarne akcije “Banija je naša kuća”, u subotu su organizirali dostavu humanitarne pomoći na Baniju.

Generali HV-a Luka Džanko i Veselko Gabričević te predsjednik VeDRA-e Ranko Britvić dostavili su građevinski materijal obitelji Prišić u selo Veliki Šušnjar pokraj Petrinje. Gospodarski objekti obitelj Prišić tijekom potresa doživjeli su velika oštećenja, što je ozbiljno ugrozilo njihovu egzistenciju s obzirom da se unutar vlastitog OPG-a bave uzgojem svinja i goveda.

Aktivisti i aktivistkinje SNV-a te paroh petrinjski Saša Umičević svakodnevnim obilaskom potresom pogođenog područja usmjeravaju pomoć i detektiraju obitelji u potrebi pa su tako došli i do obitelji Prišić s troje djece, koja u ovom trenutku ovisi o donacijama. Tako su i u današnjoj akciji članove udruge VeDRA dočekali paroh petrinjski te Milijana Nožinić, koordinatorica humanitarnih aktivnosti SNV-a za područje Petrinje.

Jedan od ključnih punktova humanitarne akcije “Banije je naša kuća” svakako je centralno skladište za donacije SNV-a u Vrginmostu. Jelena Nestorović, koordinatorica volontera i vijeća SNV-a na terenu te Tatjana Dragičević, voditeljica Odjela za humanitarna i socijalna pitanja, naglasile su da koordinacija humanitarnu pomoć donatora iz Hrvatske i susjednih zemalja usmjerava ciljano prema skladištu u Vrginmostu, a svi podaci o donacijama bit će centralizirani i povezani sa središnjim uredom SNV-a u Zagrebu. Jelena Nestorović napomenula je da prostor u Vrginmostu raspolaže kapacitetima za skladištenje hrane koja bi se u periodu obnove, sljedećih mjeseci, nastavila dijeliti stanovništvu Banije.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više