>

novosti logo

Društvo Društvo

Ispravak fra Kordića: Nije bilo zlostavljanja

Točno je da moja stranka fra Kornelije Kordić ni u jednom trenutku nije seksualno zlostavljao štićenice Doma za djecu bez roditeljskog staranja ‘Ivan Pavao II’, a ovdje se radi o nedokazanoj i anonimnoj izjavi

Poštovani, obraćam Vam se u svojstvu opunomoćenika fra Kornelija Kordića (Grgo Kordić) iz Čitluka, župa Krista Kralja, a vezano za članak objavljen dana 3. svibnja 2019. godine u tiskanom izdanju tjednika Novosti, kao i istog članka objavljenog dana 4. svibnja 2019. godine u elektroničkoj publikaciji na internetskom portalu www.novosti.com pod naslovom ‘Fra biznis’ autora Hrvoja Šimičevića, a u kojem su iznesene brojne netočne tvrdnje.

U navedenom tekstu gospodin Hrvoje Šimičević je naveo niz netočnih i neprovjerenih informacija s isključivim i jedinim ciljem klevetanja, javnog sramoćenja te difamiranja Kornelija Kordića bez ikakvih dokaza. Sve informacije koje su objavljene u predmetnom članku, kako u tiskanom izdanju, tako i na internetskom portalu, a kojima se moja stranka proziva i optužuje za teška kaznena djela – nisu istinite. Tako:

Nije točna tvrdnja kako se radilo o ‘ilegalnom domu’.

Točna je činjenica da je Dom za djecu bez roditeljskog staranja ‘Ivan Pavao II’ radio i radi prema svim važećim zakonima i propisima Bosne i Hercegovine, a što potvrđuje aktivna suradnja sa svim lokalnim i državnim institucijama.

Nije točna tvrdnja o seksualnim zlostavljanjima maloljetnica, kako se to navodi u tekstu: ‘U vremenu u kojem su se dešavala seksualna zlostavljanja maloljetnica u Domu za djecu bez roditeljskog staranja…’, obzirom da navodna i lažna svjedočenja o seksualnom zlostavljanju ni na koji način nisu dokazana i potvrđena, a što ovakvom objavom novinar posebno apostrofira, ali bez namjere da istakne kako se radi o navodnim i neprovjerenim optužbama.

Nije točan navod: ‘Nedugo nakon dolaska pod okrilje Kordićevih, fra Kornelije Kordić seksualno ju je zlostavljao u nekoliko navrata, baš kao i drugu djevojku koja je dobila rješenje iz Glamoča.’

Točno je da moja stranka fra Kornelije Kordić ni u jednom trenutku nije seksualno zlostavljao štićenice Doma za djecu bez roditeljskog staranja ‘Ivan Pavao II’, a ovdje se radi o nedokazanoj i anonimnoj izjavi koja ima isključivo cilj nanijeti štetu mojoj stranci i njegovoj obitelji.

Navedeni članak napisan je protivno pravilima novinarske struke, poglavito pravilu audiatur et altera pars, dakle traženja izjava svih strana uključenih u tekst, čime novinar iznosi jednostrano te čini lažnu konstrukciju navodnih događaja koji nisu potkrijepljeni niti jednim dokazom.