Novosti

Društvo

Ispravak fra Kordića: Nije mi oduzeta kanonska misija

Navedeni članak predstavlja kompilaciju ranije objavljenih tekstova koje je moja stranka demantirala, a ispravci netočnih navoda su objavljeni, dok ‘nove činjenice’ u tekstu ‘Odmetnuti fratar’ autor teksta iznosi senzacionalistički

Poštovani, obraćam Vam se u svojstvu opunomoćenika fra Kornelija Kordića (Grgo Kordić) iz Čitluka, župa Krista Kralja, a vezano za članka dana 24. svibnja 2019. godine u tiskanom izdanju tjednika Novosti, kao i članka objavljenog 25. svibnja 2019. godine u elektroničkoj publikaciji na Vašem internetskom portalu www.portalnovosti.com pod naslovom ‘Odmetnuti fratar’ autora novinara Hrvoja Šimičevića, čiji članak sadrži niz netočnih tvrdnji. U navedenom članku samim naslovom aludira se da moja stranka obavlja i prakticira crkvene zadaće usprkos navodnoj oduzetoj mogućnosti i navodnim sankcijama, čime se želi dati dojam kako moja stranka ne poštuje crkvene odluke kao i dojam o mojoj stranci kao samovoljnoj osobi.

Navedeni članak predstavlja kompilaciju ranije objavljenih tekstova koje je moja stranka demantirala, a ispravci netočnih navoda su objavljeni, dok ‘nove činjenice’ u tekstu ‘Odmetnuti fratar’ autor teksta iznosi senzacionalistički, sve u isključivoj namjeri klevetanja, javnog sramoćenja i difamiranja moje stranke.

1. Nije točna tvrdnja da su mu franjevački patrijarsi (?) izrekli bilo kakve mjere.

Točna je tvrdnja kako mojoj stranci nisu ‘izrečene mjere predviđene zakonodavstvom u takvim slučajevima’.

2.Nije točna tvrdnja da je mojoj stranci ‘Prije dvadesetak godina oduzeta dozvola za obavljanje svih svećeničkih dužnosti, a sve iz razloga jer je uskratio potpis na dokument Generalne uprave Reda i Biskupskog ordinarijata u Mostaru, koji je potvrđen od Svete Stolice’. Točna je tvrdnja da mojoj stranci nikada nije oduzeta dozvola za obavljanje svih svećeničkih dužnosti.

3.Nije točan navod da bi mojoj stranci ‘bila oduzeta kanonska misija i ispovjedna jurisdikcija’ te je ‘poslan u Zagreb’. Točan je navod da mojoj stranci nije nikada oduzeta kanonska misija i ispovjedna jurisdikcija te nije nikada poslan u Zagreb.

4.Nije točan navod da bi moja stranka bila ‘istureni član lokalne ispostave Matice hrvatske’. Moja stranka nije istureni član lokalne ispostave Matice hrvatske.

5.Svi daljnji navodi glede navodnog izazivanja sablazni prisustvom moje stranke u javnosti usprkos prijavi za seksualno zlostavljanje, a sve ‘uz moralnu podršku Matice hrvatske’ potpuno su proizvoljni i bez jednog valjanog dokaza i argumenta, i bez ikakve novinarske ograde kako se radi o navodnim i neprovjerenim optužbama.

Navedeni članak napisan je protivno pravilima novinarske struke, poglavito osnovnog novinarskog pravila audiatur et altera pars, dakle bez traženja izjave moje stranke ili drugih sudionika, čime autor iznosi jednostrano i s namjerom senzacionalističkog stvaranja dojma o događajima u kojima bi navodno sudjelovala moja stranka.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više