>

novosti logo

Društvo Društvo

Ispravak fra Kordića: Radi se o neutemeljenim lažima

Poštovani, obraćam Vam se kao opunomoćenik fra Kornelija Kordića (Grgo Kordić) iz Čitluka, Župa Krista kralja, a vezano za tekst od dana 19. travnja 2019. godine objavljen na Vašem internetskom portalu www.portalnovosti.com pod naslovom ‘Nove optužbe protiv fra Kordića’ autora Hrvoja Šimičevića, a u kojemu su iznesene brojne netočne tvrdnje.

U navedenom tekstu novinar Hrvoje Šimičević je naveo niz netočnih i neprovjerenih informacija te je unatoč izjavi fra Ivana Sesara ‘osim anonimnog i nedatiranog pisma nitko nikada nije obratio ni pisanim ni usmenim putem s bilo kakvom optužbom protiv fra Kornelija Kordića’, u nekoliko navrata bez jasnog dokaza istakao kako postoje i neanonimni osobni razgovori koji prozivaju fra Kornelija Kordića, a napisano s isključivom namjerom klevetanja i javnog sramoćenja i difamiranja fra Korenlija Kordića bez ikakvih dokaza.

Uz navedeno, sve anonimne optužbe i izjave iznesene u tekstu od strane anonimnih osoba protiv fra Kornelija Kordića su laži i klevete kojima je cilj naštetiti ugledu te okaljati dugogodišnji savjestan i predani rad moje stranke, kao i nanijeti štetu Domu za djecu bez roditeljskog staranja ‘Ivan Pavao II’. Navedeno dokazuju i izjave druge djece te štićenica koje su zbrinute u Domu za djecu bez roditeljskog staranja ‘Ivan Pavao II’, a koje su putem otvorenog pisma demantirale sve navode. Pritom su navedene osobe otvoreno pismo jasno potpisale svojim imenima i prezimenima čime se mogu provjeriti izneseni navodi, a što u slučaju anonimnih izjava nije moguće.

Fra Kornelije Kordić poziva sva nadležna tijela da u što skorijem roku provedu istragu kako bi se potvrdilo da se radi o neutemeljenim lažima koje su nanijele veliku štetu instituciji obiteljskog centra te fra Krodiću.