Novosti

Kultura

Jubilej Kolonije

Izložba slika pod nazivom "20 godina rada Likovne kolonije Petar Dobrović Darda" otvorena je u prostorijama SKD Prosvjeta, pododbora Osijek

Large informator  jubilej  %c4%87irilica

Rada Marković i Zdenko Čikara

U prostorijama SKD Prosvjeta, pododbor Osijek, otvorena je izložba slika pod nazivom "20 godina rada Likovne kolonije Petar Dobrović Darda". O izložbi je govorila Rada Marković, akademska slikarka, član Pododbora SKD Prosvjeta, pododbor Darda, koja je glavni organizator likovne radionice Petar Dobrović Darda.

Na izložbi je zastupljeno 17 slikara sa ukupno 25 radova različite tehnike rada i motiva. Spektar slikara koji su predstavljeni je od akademskih do slikara amatera, a Likovna kolonija ima i međunarodni karakter.

Likovna kolonija čije ime s ponosom nosi i likovna radionica u Dardi, posvećena je poznatom slikaru Petru Dobroviću. Njegovo ime jednim je delom zaslužno za činjenicu da su u godini kada je mađarski grad Pečuj bio prestonica evropske kulture, upravo oni predstavljali Hrvatsku, a ta poveznica je bio upravo Petar Dobrović koji je bio Baranjac.

Likovne kolonije Petar Dobrović Darda, koje nadilaze Dardu i samu Baranju, a možda i širi prostor okupljaju slikare svih uzrasta, od najmlađih do najstarijih, od akademskih slikara, afirmisanih amaterskih slikara do osnovnoškolaca i početnika u slikanju. Likovna radionica Petar Dobrović dugi niz godina uspješno deluje u okviru SKD Prosvjeta pododbor Darda, i po broju radova, kojih je više od 600, jedna je od najplodonosnijih.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više