Novosti

Društvo

Ин мeмoриaм: Kсeниja Maрjaнoвић Keкa (1961-2024)

Kсeниja Maрjaнoвић из Бeлoг Maнaстирa билa je увaжeнa дoктoрицa мeдицинe и знaнoсти, извaнрeднa прoфeсoрицa Meдицинскoг фaкултeтa Oсиjeк

Large informator memoriam  %c4%87irilica

Ksenija Marjanović Keka

U subotu, 16. marta ove godine, u 63. godini života, iznenada je i neočekivano preminula Ksenija Marjanović – Keka iz Belog Manastira, doktorica medicine i znanosti, izvanredna profesorica Medicinskog fakulteta Osijek. Vijest o njezinoj smrti bolno je prostrujala Belim Manastirom, Baranjom i Osijekom među njezinim rođacima, prijateljima te kolegama iz struke. Sahranjena je dva dana kasnije na belomanastirskom Pravoslavnom groblju.

Ksenija Marjanović rođena je 22. januara 1961. u Belom Manastiru, gdje je završila osnovnu školu, dok je srednju medicinsku završila u Osijeku. Godine 1986. diplomirala je u Osijeku na Medicinskom fakultetu, 1991. završila je prvi dio poslijediplomskog studija iz onkologije u Zagrebu, a 1998. specijalizaciju iz patološke anatomije u Novom Sadu.

Godine 2013. postala je doktorica znanosti iz područja biomedicine i zdravstva. Tri godine kasnije izabrana je za docenticu na osječkom Medicinskom fakultetu, 2019. dobila je zvanje više znanstvene suradnice, a 2022. izabrana je za izvanrednu profesoricu na Katedri za patološku anatomiju i sudsku medicinu, kojoj je postala i predsjednica.

Kao liječnica opće prakse započela je radni vijek u belomanastirskom Domu zdravlja. Između ostaloga, od 2001. radila je u Kliničkom bolničkom centru Osijek kao specijalistica patološke anatomije, a od 2005. sudjelovala je u nastavi na Medicinskom fakultetu.

Nažalost, 2024. godine završen je njezin put stručnog uspjeha, ali trag koji je ostavila svojim nesebičnim radom svjedoči o tome koliko čovječnosti i ljubavi liječnik može dati svojoj profesiji. Zato joj kolege liječnici i pacijenti neizmjerno zahvaljuju na svemu što je učinila na polju medicine.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više