Novosti

Kultura

Književni susret s Milošem Kordićem

Pod nazivom ‘Bilo jednom na Baniji’ susret s pjesnikom i prozaistom održat će se u četvrtak, 13. decembra, u 18 sati, u Centralnoj biblioteci SKD-a ‘Prosvjeta’ u Zagrebu

Pod nazivom ‘Bilo jednom na Baniji’ bit će održan književni susret s pjesnikom i prozaistom Milošem Kordićem, u četvrtak, 13. decembra, u 18 sati, u Centralnoj biblioteci SKD-a ‘Prosvjeta’ u Zagrebu.

O njegovom književnom stvaralaštvu, rodnoj mu Baniji i Banijcima s Kordićem će razgovarati urednik izdavaštva SKD-a ‘Prosvjeta’ Čedomir Višnjić te mladi pjesnik, također Banijac, Branimir Kršić.

Pasus iz Kordićeve knjige ‘Bilo jednom na Baniji: knjiga osjenčenih sjećanja i blagih podsjećanja (Zagreb, SKD ‘Prosvjeta’, 2018): ‘Odmah po ulasku u ograđeni prostor sajma, uhvatili smo mjesto na istočnoj strani. Dolaze nakupci. Nude cijenu. Otac bi i pristao, ali majka ni da čuje. Nakupci dolaze i prolaze. Jeb mu zube, veli otac, ako ti vako nastaviš, junčić će jope za Komogovnu. Valjda ja znam, veli majka. (Inače, majka je u našoj kući, pored načitanog oca, ratnog učitelja, nepokolebljivog antikomuniste i antiseljačkoradnog zadrugarstva, bila, a tako je ona govorila za sebe, i advokat, i doktor za ljude, i apotekar, i najbolji stručnjak za povrće…) Onda su oni otišli u grad, a ja ostao da pazim i da onome ko pita kažem cijenu koju je majka odredila’.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više