Novosti

Kronika

Kући зa Пeтрoву

У мaнaстиру Бoгoрoдицe Tрojeручицe у Дoњeм Будaчкoм, вeликим нaрoдним збoрoм oбиљeжeн je Дaн свeтoг Пeтрa и Пaвлa, нa кojeм сe oкупиo вeлики брoj Koрдунaшa, Бaниjaцa и Личaнa

Igtsp16geshm38edkja233k0b32

U manastiru Bogorodice Trojeručice u Donjem Budačkom, velikim narodnim zborom obilježen je Dan svetog Petra i Pavla, u narodu poznatiji kao Petrova. Episkop Gerasim tim je povodom služio svetu Arhijerejsku liturgiju u istoimenom pravoslavnom hramu u Smiljanu i večernje bogosluženje u Donjem Budačkom.

Na tradicionalnom narodnom zboru tim se povodom okupio izuzetno veliki broj Kordunaša, Banijaca i Ličana, kao i onih koji sada žive širom svijeta. Ove je godine u Donji Budački došla i Radmila Novković, diplomirana politologinja. Za vrijeme rata je odselila u Valjevo i potom u Švicarsku, a u Mlakovcu joj je ostala kuća.

Sreli smo i bivšeg košarkaša karlovačkog Željezničara iz prvoligaških dana Zdravka Đurića, sada Beograđanina, koji tamo ima privatno poduzeće. Bio je tu i Milan Kokir, nekadašnji karlovački privrednik koji je vlastitim sredstvima sudjelovao u više obnova antifašističkih spomenika, uz obrazloženje da su njegov otac i djed bili partizani na Kordunu.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više