Novosti

Kronika

Бoлмaнски зaвjeт прeдaкa

У Хрaму свeтих aпoстoлa Пeтрa и Пaвлa у Бoлмaну, у нeдjeљу, 2. сeптeмбрa, нa прaзник свeтoг прoрoкa Сaмуилa, oдржaнa je зaвjeтнa литургиja

0g19a0h2794uychmmeebjf334iw

Bolmanski Hram svetih apostola Petra i Pavla

U nedjelju, 2. septembra 2018. godine, u Hramu svetih apostola Petra i Pavla u Bolmanu, na praznik svetog proroka Samuila, održana je zavjetna liturgija, koju su, u prisustvu sedamdesetak vjernika, služili jerej Srđan Trajković, paroh bolmanski, te sveštenici u penziji protojerej – stavrofor Vlado Kljajić, bivši paroh belomanastirski, i protojerej – stavrofor Mihajlo Marijanac, bivši paroh darđanski i bivši arhijerejski namjesnik baranjski.

U Bolmanu se Sveti prorok Samuilo slavi stotinama godina kao zavjetni dan. Kao takav je slavljen još prije davne 1777. godine, kad je baš na dan svetog proroka Samuila, episkop budimski Sofronije Kirilovič osvetio novosagrađeni Hram svetih apostola Petra i Pavla u Bolmanu. Prigodnu besjedu ove, 2018. godine održao je prota Marijanac.

- Zavjetovali ste se da ćete na današnji dan dolaziti na liturgiju i dobro ste učinili vi koji ste došli. Kakav ćemo odgovor dati pred Bogom i našim precima ako ne poštujemo zavjet? – završio je prota.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više