Novosti

Društvo

Шaмпиoнкe из Бoлмaнa

Нa "Првeнству Хрвaтскe 10м сeриjскa зрaчнa пушкa – кaдeтскo" у Oсиjeку тaкмичaркe из Стрeљaчкoг клубa "Бoлмaн" Сeнкa Maртинoвић и Вaњa Стojaнoвић oсвojилe су злaтo и срeбрo

Large informator %c5%a0ampionke   %c4%87irilica

Vanja i Senka na postolju

Prošle subote, 4. maja ove godine, na elektronskim metama u osječkoj Streljani Pampas, održano je "Prvenstvo Hrvatske 10m serijska zračna puška – kadetsko". Prvenstvo su organizirali Hrvatski streljački savez, Streljački savez Osječko-baranjske županije i Građansko streljačko društvo (GSD) "Osijek 1784", najstarije u Hrvatskoj.

Na prvenstvu su učestvovale i dvije takmičarke i jedan takmičar iz Streljačkog kluba "Bolman", iz malog baranjskog sela koje se može pohvaliti da ima streljački klub poznat ne samo u Hrvatskoj, nego i u svijetu. Prošle nedjelje taj je klub, na svom FB-profilu, s ponosom obrazložio veliki uspjeh:

- Rezultati su više od odličnih. Naše cure bile su fantastične. Senka Martinović i Vanja Stojanović osvojile su najsjajnija odličja: Senka zlato, a Vanja srebro. Od osamdeset cura iz cijele države one su bile najbolje. Pored najsjajnijih medalja, one su otpucale i državni rekord. Svaka je opalila 194 kruga od mogućih 200. Rekordi se rijetko ruše, možda jednom u pet ili deset godina. Još je manja mogućnost da dva strijelca na jednom natjecanju postignu rekord. Njima dvjema, koje su čak iz istog kluba, to je uspjelo.

- Pored naših cura, na prvenstvu je učestvovao i naš strijelac Borna Subašić, koji je također solidno odradio svoj nastup. Pred njim je odlična budućnost u streljaštvu. Redovnim treninzima i marljivim radom dolazi se do uspjeha, a on sve to i pokazuje – kaže se dalje u objavi SK-a "Bolman". Bolmanski uspjeh, međutim, nije došao preko noći. Već nekoliko godina, pod vodstvom predsjednika i trenera Predraga Tomaševića, bolmanski strijelci nižu uspjehe na domaćim i stranim takmičenjima. Posebno se to intenziviralo ove godine.

Spomenut ćemo samo Juniorsko prvenstvo Hrvatske u streljaštvu zračna puška i pištolj, održano u Solinu 16. marta, koje je još jedan dokaz da su bolmanski juniori i juniorke među najboljim u državi, ako ne i najbolji. Senka Martinović i Darko Tomašević ostvarili su vrhunske rezultate: Senka je otpucala 622,5, a Darko nevjerovatnih 630,3 i s tim rezultatima osvojili su norme za nastupe na svjetskom prvenstvu koje će se održati u Južnoj Americi, u Peruu. Također, juniorke su ekipno postale viceprvakinje države.

Stoga nas i ne iznenađuje da je Zajednica športskih udruga Grada Belog Manastira u martu ove godine Streljačkom klubu "Bolman" dodijelila plaketu za vrhunske rezultate u streljaštvu ostvarene 2023. godini. Ove godine rezultati će, po svemu sudeći, biti još i bolji, a na FB-profilu SK-a Bolman sigurno će biti još obavijesti poput one od 3. marta: "Slika kaže sve. Uzeli smo sve što se moglo uzeti na županijskom prvenstvu – i ekipno i pojedinačno."

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više