>

novosti logo

Vijesti / Svijet Vijesti / Svijet
Piše Novosti

Leljak istjeran iz Australije

Nakon dolaska u Sydney australska policija ga je ispitivala pet i pol sati, desni portali tvrde da ga je zbog revizionizma prijavio netko iz Hrvatske

Nakon što je zabranila ulaz televizijskom voditelju Velimiru Bujanecu i redatelju Jakovu Sedlaru, Australija je ukinula ulaznu vizu i još jednom povijesnom revizionisti Slovencu Romanu Leljaku.

Agencija SRNA javlja da je nakon slijetanja aviona u Sydenyu, Leljak zadržan u zračnoj luci gdje su ga ispitivali pet i pol sati. Potom je odveden u hotel koji se nalazi u sklopu aerodroma gdje, kako je rekao za hrvatske desničarske medije, čeka prvi slobodni let da se vrati u Sloveniju.

Desni portali tvrde da ga je netko, po svemu sudeći iz Hrvatske, prijavio i australskim vlastima ‘poslao kopije novinskih članaka i tekstova iz ljevičarskih medija’.

Novopečeni načelnik općine Radenci, zajedno s još jednim revizionistom Igorom Vukićem, u četiri australska grada Sydneyu, Melbourneu, Canberri i Perthu planirao je promovirati film i knjigu ‘Mit o Јasenovcu’ u kojem se negira da je Jasenovac bio logor smrti, o čemu su Novosti pisale.

Prije nekoliko tjedana Australija je zabranila ulazak Bujancu i Sedlaru koji također promiču revizionizam. Oni su namjeravali promovirati film ‘Sto godina srbijanskog terora u Hrvatskoj’. Mediji su tada pisali da je bio problem što nisu imali poslovnu, nego turističku vizu, ali razlog je očito politički, s obzirom da je Australija prije mjesec dana zabranila ulazak i ekstremnom desničaru Gavinu McInnesu, osnivaču neonacističke skupine Proud Boys. 

1/1