Novosti

Politika

Ljetna škola srpskog jezika i kulture ‘Sava Mrkalj’ 2020.

Srpsko kulturno društvo ‘Prosvjeta’ i Vijeće srpske nacionalne manjine grada Zagreba tokom jula i augusta organiziraju Ljetnu školu srpskog jezika i kulture ‘Sava Mrkalj’. Prijave su otvorene do 31. marta

Dx4g4aueoe1e7vnguijqf9j746c

Srpsko kulturno društvo ‘Prosvjeta’ i Vijeće srpske nacionalne manjine grada Zagreba tokom jula i augusta organiziraju Ljetnu školu srpskog jezika i kulture ‘Sava Mrkalj.’

Nakon prošlogodišnjih uspješnih organizacija i realizacija Ljetnih škola na Viru, i ove godine se vraćamo na isto mjesto. Ljetna škola će se održati u periodu od 22. 7. do 3. 8. 2020. (dvije grupe po sedam dana – 1. grupa od 22. 7. do 28. 7. i 2. grupa od 28. 7. do 3. 8.) u odmaralištu ‘Cvrčak’ na Viru. Odmaralište se nalazi van naselja Vir, 150 metara od mora, s vlastitim dvorištem, sigurnim za igru i boravak učenika. Sobe su višekrevetne s pripadajućim kupaonicama. U boravak su uračunata tri glavna obroka i užina.

Cilj Ljetne škole je da kod učenika pobudi dodatni interes i obogati spoznaje o kulturi i jeziku našeg naroda, da doprinese očuvanju i razvoju nacionalnog i kulturnog identiteta. Ovakav oblik organiziranog boravka omogućuje učenicima da steknu nove prijatelje i obogate spoznaje o zemlji svojih predaka.

Ljetna škola je namijenjena učenicima koji pohađaju osnovnu školu (prednost imaju 4., 5. i 6. razred) iz mjesta u kojima nije organiziran niti jedan oblik školovanja predviđen za srpsku nacionalnu manjinu (model A, B ili C – njegovanje srpskog jezika i kulture). Program je koncipiran tako da se nastava i škola plivanja održava u prijepodnevnim satima, dok je popodnevno vrijeme rezervirano za kupanje, radionice i slobodne aktivnosti.

Troškove smještaja, prehrane (tri obroka i užina), pratilaca grupe i prijevoza od Zagreba do Vira snosit će SKD ‘Prosvjeta’ i VSNM ZG. Troškove puta do Zagreba i nazad snosite sami. Roditelji su obavezni dovesti djecu do Zagreba te ih dočekati u unaprijed dogovoreno vrijeme i na unaprijed dogovorenoj lokaciji u Zagrebu.

Pozivamo vas da prijavite mlađe članove u Ljetnu školu srpskog jezika i kulture ‘Sava Mrkalj’ i da informacije o njoj dostavite svim zainteresiranima. Prijaviti se mogu svi zainteresirani na sljedeći način:

1) Ispuniti obrasce 1. i 2. objavljene na internet stranici SKD-a ‘Prosvjeta’. Obrazce u PDF-u možete preuzeti na ovom linku;

2) Zatražiti potvrdu za dijete o redovnom pohađanju osnovne škole (tajništvo škole);

3) Ispunjene obrasce i potvrdu o redovnom pohađanju osnovne škole poslati poštom najkasnije do 31. marta 2020. godine, na adresu: SKD ‘Prosvjeta’; ‘ZA LJETNU ŠKOLU’; Berislavićeva 10; p. 739; 10 000 Zagreb.

Broj mjesta je ograničen, a odabrani kandidati bit će obaviješteni telefonskim putem do završetka školske godine. Krivo ispunjeni, nepotpuni obrasci te prijave poslane nakon propisanog roka neće se uzimati u razmatranje.

Za sve dodatne informacije obratite se na mail cosavamrkalj@gmail.com ili na tel: 01/4872-456.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više