Novosti

Društvo

Masovna tučnjava u Vukovaru

U vukovarskom predgrađu Borovo naselje večeras je došlo do masovne tučnjave u kojoj je sudjelovalo 30 do 40 osoba. Prema riječima očevidaca, riječ je o unaprijed dogovorenom međunacionalnom sukobu

L4771s5fn1yl8haixco1nsbw4q9

(foto Srbi.hr)

Večeras oko 19 sati u Borovom naselju, na poljani između zgrada u Ulici Vijenac kneza Branimira, dogodila se masovna tučnjava. U tučnjavi su korištene palice i baklje, a hitna pomoć odvezla je nekoliko povrijeđenih osoba. Kako javlja portal Srbi.hr, čitav kvart je uskoro bio blokiran policijskim snagama, a okupio se i veliki broj lokalnih stanovnika. Prema tvrdnjama svjedoka, sve upućuje na to da je bila riječ o međunacionalnom sukobu koji je unaprijed dogovoren.

U trenutku izbijanja tuče stanovnici tog vukovarskog predgrađa sjedili su na obližnjim klupama ili šetali oko zgrada, a onda su odjednom začuli galamu. U lokalnom kafiću sjedila je grupa mladića koja je u jednom trenutku izletjela i sukobila se s drugom grupom koja ih je čekala na 50-ak metara udaljenoj poljani.

- Ja sam sa ovog mesta video samo kada su ovi iz kafića krenuli tamo prema onoj grupi. Tamo su bila četvorica u crnim uniformama, a iza zgrade ih je čekalo još ko zna koliko njih. U trenutku početka tuče tu su bila samo dva kvartovska policajca koji nisu mogli da ih zaustave. Imali su bejzbol palice, a posle su trčali ovuda razbijenih glava – posvjedočio je jedan od očevidaca za portal Srbi.hr.

- Tukli su se ‘naši’ i ‘njihovi’. Eto, to se dešava kad te mlade kljukaju mržnjom umesto da im daju poslove da rade. Onako ići udarati nekoga palicom u glavu, to je pokušaj ubistva – kazao je drugi mještanin Borova naselja.

Prema riječima drugih očevidaca, tučnjava je trajala 15-ak minuta, odnosno dok nije stiglo policijsko pojačanje.

- Sa jedne strane njih 20, sa druge strane njih 20. Nose palice jedni i drugi i pale baklje. Prvo su galamili jedni na druge i vikali: ‘Hajde, hajde.’ Nakon toga su počeli da se udaraju palicama. To je trajalo sigurno jedno 15 minuta – tvrdi jedan od stanovnika obližnje zgrade.

Na okolnim stazicama i ulici bilo je tragova krvi, a lokalni stanovnici su bili u šoku. Kako javljaju Srbi.hr, interventna policija je u jednom momentu razmatrala da na ulice Vukovara ‘izvede duge cijevi’, ali se od toga odustalo.

Dragoslav Živković, glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske, rekao je za 24 sata da je policija odmah privela 20 do 25 ljudi te da se za ostalima traga. Portal 24 sata navodi i da se radi o sukobu pripadnika navijačkih skupina NK Dinama i FK Partizana, odnosno Bad Blue Boysa i Grobara, te da je sve počelo zbog toga što su lokalni Grobari verbalno provocirali jednog člana vukovarskih BBB-a koji je tuda prolazio sa ženom i djetetom. Međutim, prema neslužbenim informacijama do kojih su došli Srbi.hr, među privedenim i povrijeđenim Srbima ima i onih koji s navijačkim svijetom nemaju nikakve veze.

Kako smo već pisali, međunacionalni sukobi u Vukovaru su u posljednje vrijeme sve češća pojava, a najnoviji incident dogodio se svega par tjedana nakon što su pripadnici BBB-a na parkiralištu u centru grada napali dvojicu mladića srpske nacionalnosti.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više