Novosti

Politika

Milošević: Ne odustajemo od zabrane ustaškog pozdrava

Trebamo razgovarati koji je najbolji način da postignemo ono što svi želimo - da smanjimo negativne pojave u društvu i negiranje zločina u Drugom svjetskom ratu nad Srbima, Židovima, Romima, antifašistima, rekao je potpredsjednik Vlade Boris Milošević

Large milosevic

Boris Milošević (foto N1)

Predsjednik Židovske općine Zagreb Ognjen Kraus prošlog je ljeta najavio slanje u Sabor inicijative za izmjenu Kaznenog zakona radi zabrane upotrebe ustaškog znamenja i pozdrava. Rečeno im je da prije svega razgovaraju s premijerom Andrejem Plenkovićem. Sastanak je trebao biti u rujnu, no još uvijek ništa od njega, piše portal N1.

Potpredsjednik Vlade Boris Milošević rekao je u četvrtak, na Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta, da će se sastanak dogoditi.

“To je na stolu, nastavit ćemo razgovore. Gospodin Kraus ima legitimna očekivanja da o toj temi razgovaramo i sigurno ćemo razgovarati, i ne samo o njoj, nego i kako poboljšati stvari u obrazovanju. Pandemija je poremetila aktivnosti kako bi škole posjetile Spomen područje Jasenovac. Nadam se da će ova godina biti bolja i da će razredi moći posjetiti spomen područja i učiti o onome što se dogodilo u Hrvatskoj”, rekao je Milošević i dodao da premijer Andrej Plenković nije protiv izmjena tog zakona.

“Trebamo razgovarati koji je najbolji način da postignemo ono što svi želimo - da smanjimo negativne pojave u društvu i negiranje zločina u Drugom svjetskom ratu nad Srbima, Židovima, Romima, antifašistima… Razgovore ćemo sigurno nastaviti, to je tema koja je na stolu, koja mene zanima i koju ću ja gurati. Ali nema potrebe da posebno guram jer o tome ćemo razgovarati. Siguran sam da će se to dogoditi”, rekao je Milošević, prenosi N1.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više