Novosti

Politika

Milošević: Očekujem od Milanovića da ostane dosljedan porukama iz kampanje

Komentirajući izbor Zorana Milanovića za predsjednika Hrvatske, čelnik SNV-a Boris Milošević je u intervju za Radioteleviziju Srbije rekao da su Srbi glasali za njega jer je jasno kazao da će se boriti za Hrvatsku u kojoj su svi jednaki

Hjixecjga1ekyvlef4hxix5dmvf

Boris Milošević (foto Davorin Višnjić/PIXSELL)

Predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća u Hrvatskoj Boris Milošević rekao je u intervju za Dnevnik Radiotelevizije Srbije da se nada da će novoizabrani predsjednik Hrvatske Zoran Milanović ostati dosljedan onome što je govorio u kampanji, da će poštovati Ustav i surađivati sa Srbijom.

Milošević je rekao da su poruke u kampanji bile različite i oštre, posebno ističući Milanovićevu rečenicu da će se boriti za Hrvatsku u kojoj su svi jednaki. Naglasio je da su građani srpske nacionalnosti dobro čuli te poruke i da su većinom glasali za njega.

Rekao je da se nada da će suradnja biti dobra i sa Srbijom. ‘Nadam se da će se odgovorno ponašati i da će voditi dobrosusjedsku politiku dijaloga’, rekao je Milošević. Od Milanovića očekuje poziv na razgovore, razumijevanje i podršku za probleme Srba. Iako predsjednik nema izvršne ovlasti, kazao je Milošević, ipak može utjecati na neke stvari i važno je da šalje pomirljive poruke i stvara atmosferu tolerancije u društvu.

Milošević je najavio da se očekuje elektrifikacija i gradnja vodovoda u selima sa srpskom manjinom u Hrvatskoj kao i da su Srbi dočekali onako kako priliči – radosno i u dobroj atmosferi, u krugu porodice, prijatelja, molitvom i posjetom liturgijama u crkvama. Rekao je da su crkve bile pune i podsjetio da SNV tradicionalno organizira božićni prijem na kojem je ove godine bilo više od šeststo ljudi. Božić su čestitali državni vrh i brojni lokalni dužnosnici, a Milošević navodi da se može reći da je atmosfera ove godine bila dobra. Dogodio se jedan izolirani incident tokom Badnjeg dana, kada je ispred crkve u centru Zagreba jedna žena vikala i vrijeđala vjernike. Rekao je da je u tom trenutku bio u crkvi, da je za incident čuo iz medija i da je policija brzo reagirala i odvela ženu.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više