Novosti

Politika

Mjeсни избoри у Kaрлoвцу

Нa приjaшњим "мaлим избoримa" приje чeтири гoдинe, oд 38 укупнo мoгућих, влaдajући ХДЗ je oсвojиo 37 грaдских чeтврти и мjeсних oдбoрa, a СДСС jeдну пoбjeду у мjeснoм oдбoру Сjeничaк-Утињa

Large 5

Karlovčani će opet na izbore (foto Kristina Štedul Fabac/PIXSELL)

U nedjelju 16. aprila, u Karlovcu se održavaju izbori za vijeća u gradskim četvrtima i mjesnim odborima. Gradskih četvrti je dvanaest, a mjesnih odbora 26. Na ovogodišnjim mjesnim izborima, Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) izlazi s dvije kandidacijske liste za mjesne odbore u Popović Brdu i Sjeničaku - Utinji. Na ovim izborima prije četiri godine, od 38 ukupno mogućih, vladajući HDZ je osvojio 37 gradskih četvrti i mjesnih odbora, a SDSS jednu pobjedu u mjesnom odboru Sjeničak-Utinja. Ostale stranke nisu osvojile niti jednu pobjedu.

Ove godine lista SDSS-a u tom mjesnom odboru je jedina. Nosilac liste i na ovim izborima je Petar Linta, dosadašnji predsjednik Mjesnog odbora, član Vijeća srpske nacionalne manjine u gradu Karlovcu i Karlovačkoj županiji. Na listi su još Dražen Carević, Miroslav Peleš, Borislav Carević, Čedomir Mirić, Dušan Biljetina i Miroslav Kljaić.

U Popović Brdu će pored liste SDSS-a biti istaknuta i lista HDZ-a, koja je na zadnjim izborima pobijedila, ali je i SDSS imao vijećnike u tom mjesnom odboru kao i u obližnjem Tušiloviću. Nosilac liste u Popović Brdu je Smilja Škrgić, a uz nju su Stevo Klipa, Nemanja Mihailović, Mile Jelača, Mira Mihailović, Ranka Kunić i Anka Klipa. Pripadnika srpske zajednice ima i na listama drugih političkih stranaka u gradskim četvrtima i mjesnim odborima.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više