Novosti

Kultura

Mлaдe пeсникињe

У oсjeчкoм пoдoдбoру СKД Прoсвjeтa Aлeксaндрa, Христинa и Aнжeлик прoчитaлe су пo двe свoje пeсмe кoje ћe oбjaвити чaсoпис Биjeлa пчeлa

Large informator mlade  %c4%87irilica

Mladost na sceni – Osijek

U prostorijama SKD Prosvjeta, pododbor Osijek, 25. maja održano je poetsko veče članova Književne sekcije. U programu je nastupilo ukupno osam pesnika od kojih je pet sa višedecenijskih iskustvom, i troje mladih članova koji su krenuli njihovim stopama.

Na početku programa predsednik osječkog Pododbora Zdenko Čikara istaknuo je da je to prvo javno predstavljanje mladih članica Književne sekcije: Aleksandre Đuranović, Hristine Đuranović i Anželik Denis-Mandić.

Aleksandra, Hristina i Anželik pročitale su po dve svoje pesme koje će ugledati svetlost dana u sledećem broju časopisa Bijela pčela koji je jedini dečiji list na hrvatskom kulturnom prostoru štampan na srpskom jeziku te ćiriličnim i latiničnim pismom.

Svojevrsni je to temelj i početak međusobne saradnje dva pododbora Prosvjete u kojoj je, između ostalog, u planu izdavanje zajedničke zbirke dečije poezije u kojoj bi bili objavljeni literarni radovi oplemenjeni crtežima-ilustracijama najmlađih članova osječke Književne sekcije.

Sa po tri svoje pesme napisanih za decu nastupili su iskusni, i dobro poznati pesnici, voditelj Književne sekcije Milenko Vasiljević-Čiko te Petar Malbaša, Nataša Cvijančević, Mara Jurković i Mihajlo Mića Zečević. Poetskoj večeri članova Književne sekcije prisustvovalo je dvadesetak članova.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više