Novosti

Društvo

Na trećem KAP-u govore Davorka Perić, Svetlana Slapšak, Jurica Pavičić, Zlatko Dizdarević…

Treći Korčula after party održat će se od 18. do 20. rujna, a 13 sudionika govorit će o rušenju spomenika, budućnosti Europe i novim organizacijskim oblicima ljevice

2zeyk78k0hrld0xclp7r7fxnqp9

Od 18. do 20. rujna u Korčuli će se održati treći Korčula after party – Forum za raspravu o izazovima i nasljeđu ljevice. U tri dana, od petka do nedjelje, 13 gostiju razgovarat će o tri programske teme: ‘Sličnosti i razlike novog vala rušenja spomenika s našim iskustvima devedesetih’, ‘Nestaje li Europa stvorena 1989.?’ i ‘Nove organizacijske forme na ljevici’. Jedan od organizatora Dragan Markovina, s kojim intervju možete pročitati u novom broju Novosti, najavljuje da će se diskutirati o odnosu prema zajedničkom društvenom nasljeđu i povijesti, postoji li prostor za novi uzlet ljevice i je li nova solidarna Europa u novonastalim okolnostima moguća. 

Na KAP-u će, između ostalih, o kulturi rušenja i inicijativi za obnovom spomenika govoriti kustosica Davorka Perić i publicist Jurica Pavičić koji će na Korčuli promovirati i knjigu ‘Prometejev sin‘. U subotu će se publici obratiti novinar Zlatko Dizdarević i sociologinja Svetlana Slapšak, a u nedjelju profesorica Danijela Dolenec i zastupnica Nove ljevice Rada Borić. Program, koji možete u cijelosti pročitati ovdje, će se održati u skladu sa svim preporučenim epidemiološkim mjerama.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više