Novosti

Društvo

Нajвaжниjи je oпстaнaк

ВСНM Вукoвaрскo-срeмскe жупaниje дoдeлиo je нaгрaдe истaкнутим пojeдинцимa и кoлeктивимa. Пoвeљa je уручeнa Дрaгaни Бoшњaк, дугoгoдишњoj нoвинaрки и дирeктoрки рaдиo Бoрoвa тe дoписници Нoвoсти

Large informator najva%c5%beniji %c4%87irilica

Dragana Bošnjak prima priznanje

U hramu Vaznesenja gospodnjeg u Mohovu te svečanim programom u Srpskom domu Vukovar, Veće srpske nacionalne manjine Vukovarsko-sremske županije obeležilo je krsnu slavu, svetog Simeona Mirotočivog. Predsednik Svetislav Mikerević govorio je o najznačajnijim programima.

Dodeljene su nagrade istaknutim pojedincima i kolektivima. Pohvalnica je uručena mladoj Sanji Brocić, studentkinji druge godine rehabilitacijske edukacije u Osijeku za istaknute rezultate u oblasti obrazovanja, kulturno-umetničkog rada i sporta. Plaketa je uručena SKD Prosvjeti iz Zagreba za dugogodišnji doprinos u očuvanju i promovisanju srpske kulture, dok je Povelja uručena Dragani Bošnjak, dugogodišnjoj novinarki i direktorki radio Borova te dopisnici Novosti.

Predsednik Zajedničkog veća opština, Dejan Drakulić. Istakao je važnost manjinskih udruženja i organizacija u kreiranju različitih kulturnih programskih sadržaja, kao i daljnju pomoć Veća u pojedinim projektima. Podsetio je da je ZVO predvidelo značajna sredstva za projekte u tom segmentu. U ime nagrađenih, zahvalila se Dragana Bošnjak, istakavši zadovoljstvo i motivaciju za daljnji rad.

- Opstanak je ključna reč za nas Srbe u Hrvatskoj, opstanak u smislu da treba da se držimo zajedno, da treba da se međusobno pomažemo – rekla je. Program su svojim nastupom upotpunili članovi Dečjeg hora Sanjalice, učenice osnovnih škola, čiji su radovi proglašeni najboljima u okviru konkursa Deca, pesnici roda svoga, te tamburaški sastav Dunavske zore.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više